De 12-jarige Ted woont in Thneed-ville, een stad volledig opgebouwd uit plastic en metaal. Zelfs de bloemen en het gras zijn nep. De stad is volledig omringd door een hoge, dikke muur van metaal. Sinds de bouw van de stad heeft geen enkele inwoner de stad nog verlaten. Burgemeester Aloysius O'Hare is multimiljonair dankzij zijn bedrijf dat "schone lucht" produceert. Omdat er geen bomen zijn, is de luchtvervuiling zo erg dat mensen hun zuurstof moeten kopen.

Ted is stiekem verliefd op Audrey en wil haar grootste droom in vervulling laten gaan: het zien van een echte boom. De grootmoeder van Ted heeft de tijd van de bomen nog gekend. Zij onthult dat "de Once-ler", die buiten de stad woont, weet wat er met de bomen is gebeurd. Ted vindt een manier om buiten de stadsmuren te komen en belandt in een woest, dood, onherbergzaam gebied. Daar vindt hij de excentrieke Once-ler.

Meer lezen over de Lorax (Wikipedia)

Deel jouw creatie

Heb je de kleurplaat supermooi ingekleurd? Maak een foto van het eindresultaat en stuur ‘m in. We zetten jouw creatie op de site. Bovendien maak je kans op een handig bewaarblik met 24 Bruynzeel kleurpotloden of een etui met 20 Bruynzeel Twin point viltstiften.

Stuur je kleurplaat op

  • Alleen persoonlijk gebruik - Afbeeldingen zijn het eigendom van de respectievelijke rechtenhebbenden