Little Ball Village kleurplaten

Little Ball Village is een Vlaamse organisatie die kleuters in beweging brengt via sportlessen. Op deze pagina vind je een stel leuke kleurplaten van Ballie, de mascotte van Little Ball Village.

Meer lezen over Little Ball Village

Ballie gaat naar Amerika
Ballie heeft voor de kleuters een koffer vol spullen achtergelaten. Er zitten hockeysticks in, maar ook een honkbalknuppel en een Amerikaanse vlag. Zo wil hij onze kleuters overtuigen om op bezoek te gaan naar Amerika, want daar zijn een heleboel nieuwe sporten om te leren! Deze week maken de kleuters samen met Ballie kennis met hockey, basketbal, honkbal en American football. Zijn ze er al klaar voor?

Download de kleurplaat
Ballie’s toverdrank
Het hulpje van de tovenaar heeft per ongeluk een toverdrankje gedronken en verandert plots in een kikker! De tovenaar zit met de handen in het haar, want hij heeft nog geen tegengif klaar. Samen met Ballie gaan de kleuters op zoek naar een geschikt drankje om het hulpje van de tovenaar te helpen. Ze schakelen de hulp in van de goede heks, de goochelaar en de toverelf. Zal het hen lukken?

Download de kleurplaat
Kabouter Bal
Kabouter Bal en de balalaika’s willen samen een groot voetbalfeest organiseren! Ze hebben nog heel wat werk: ze moeten nog voetbaltrucjes leren, de zaal versieren, de spelers leren kennen, goede ballen zoeken… Willen de kleuters en Ballie hen helpen? Download de kleurplaat
Ballie’s tijdmachine
Ballie heeft op zolder een echte teletijdsmachine gevonden! Hij wil heel terug gaan in de tijd, zo kan hij alles te weten komen over de dinosaurussen, de oermensen, de stoere ridders, de elegante prinsessen en de Egyptenaren. Gaan de kleuters mee op tocht?

Download de kleurplaat
Ballinardo Da Vinci
Ballie wil een echte kunstenaar worden! Samen met de twee gekke kunstenaars en onze kleuters gaat hij op zoek naar alle materialen en gaat hij aan de slag. Welke kunstwerken kunnen we deze week maken? Download de kleurplaat
Ballie’s schatteneiland
Ballie heeft een stukje van een schatkaart gevonden. Hij wil natuurlijk heel graag de volledige schatkaart krijgen, want enkel zo kan hij de schat vinden! Doorsta alle zeeproeven, krijg de andere stukken van de kaart en vind de plaats waar de schat verstopt zit.

Download de kleurplaat
Circo Ballistico
Deze week is er een show van Circo Ballistico! Maar onze gekke clowns Noena en Jip hebben een probleem… clown Jip is zijn rode neus kwijt! Wat nu? Gaan de kleuters samen met de clowns en circusdirecteur Ballie op zoek naar de neus van clown Jip? Download de kleurplaat
Wallie, de panda van Ballie
Tijdens zijn reis naar China heeft Ballie Wallie leren kennen. Wallie is een panda! Hij zou heel graag eens op bezoek gaan naar de jungle, hij heeft gehoord dat daar heel wat fantastische dieren leven. Er is maar één probleem… Wallie durft niet alleen te gaan! Gaan de kleuters samen met Ballie en Wallie op tocht naar de jungle?

Download de kleurplaat
De schat van Pianosa
Tijdens het zwemmen ontdekt Ballie een onderwaterwereld: Pianosa! De koning en koningin van Pianosa zijn erg verdrietig: de heks heeft een vloek uitgesproken over Pianosa. Daardoor zijn alle zeedieren en de schat van Pianosa verdwenen. Ballie gaat samen met onze stoere kleuters de opdrachten van de zeeheks volbrengen, want enkel zo kunnen ze de zeedieren en de schat bevrijden. Zal het lukken? Download de kleurplaat
Superheld Ballie Een schurk heeft de pot met supersnoepjes gestolen! Zo kunnen de kleuters geen superhelden worden. Maar niet getreurd, Ballie heeft zijn superheldenpak aangetrokken en zal de kleuters deze week leren hoe ze echte superhelden kunnen worden!

Download de kleurplaat
Wat wil Ballie worden?
Er zijn zoveel fijne beroepen, Ballie weet niet meer wat gekozen. Wil hij een superchef worden? Een conducteur of een stoere militair? Hij zou ook heel graag een sterke atleet zijn! Helpen de kleuters hem deze week met kiezen? Download de kleurplaat
Ballie steelt de show
Ballie wil heel graag de show eens stelen, maar hij heeft het niet goed begrepen. Hij heeft letterlijk alles meegenomen, zodat de show van onze lesgevers niet kan doorgaan. Als de kleuters deze week mee op ontdekking gaan in de wereld van toneel en drama, krijgen ze van Ballie alle materialen terug. Zo kan de show op het einde van de week misschien toch nog doorgaan?

Download de kleurplaat
Ballie en de 4 natuurelementen
De kleuters krijgen van Ballie een aantal zaadjes. Maar wat moeten ze hier mee aanvangen? Hoe kunnen ze de zaadjes laten groeien tot bloemen? Wat doet de zon met ons en wat doet Ballie met verse lucht? Deze week komen de kleuters alles te weten over de aarde, het water, de lucht en de zon.

Download de kleurplaat
Ballie in het jaar 3000
Ballie en Ivo de kleurenrobot hebben een bezoekje gebracht aan de toekomst. Daar hebben ze heel wat spannende dingen gezien! Op weg naar huis is er iets fout gelopen: Ballie zit vast in de teleporteermachine. Willen de kleuters Ivo helpen om Ballie te bevrijden?

Download de kleurplaat
Ark van Ballie
De lesgevers staan op het punt om te vertrekken met de ark van Ballie, ze gaan op reis naar Spanje. De kleuters en heel wat dieren willen ook mee op reis, maar ze hebben geen uitnodiging gekregen. Samen met de lesgevers gaan de kleuters alles doen om samen op reis te kunnen vertrekken, want er is een groot feest gepland in Spanje!

Download de kleurplaat
Discobar Balthazar
Ballie heeft op een feestje DJ Disco Dino gezien. Hij vond dit zo leuk, dat hij zelf ook DJ wil worden! Maar hoe moet dat precies? Wat heeft Ballie daarvoor nodig? Gaan de kleuters mee op Ballie zijn muzikaal avontuur?

Download de kleurplaat
  • Little Ball Village
  • Alleen persoonlijk gebruik - Afbeeldingen zijn het eigendom van de respectievelijke rechtenhebbenden