Op zoek naar een kleurplaat van pasen? Dan zit je hier goed. We hebben echt een heleboel leuke plaatjes voor je verzameld die met het paasfeest te maken hebben. Bijvoorbeeld: een kleurplaat van de paashaas, paaskuikentjes en natuurlijk veel paaseieren. We hebben ook een aantal afbeeldingen met veel details. Deze "moeilijke" kleurplaten zijn ook voor de wat grotere kids en volwassenen leuk & uitdagend om te maken. Veel kleurplezier!

Waar komt de paashaas vandaan?

Waar komt trouwens de paashaas vandaan? De paashaas is van oorsprong een nogal opvoedend typetje en hij geeft dan ook alleen eieren aan kinderen die zich goed gedragen. Via een vertaald Duits boek is de paashaas voor het eerst in 1825 in Nederland bekend. Over de herkomst van het paaseieren zoeken is eigenlijk helemaal niks bekend, omdat hier simpelweg schriftelijk niets van is overgeleverd.

Meer info over Pasen? Lees de pagina's op Wikipedia en Wiki kids.

Deel jouw creatie

Heb je de kleurplaat supermooi ingekleurd? Maak een foto van het eindresultaat en stuur ‘m in. We zetten jouw creatie op de site. Bovendien maak je kans op een handig bewaarblik met 24 Bruynzeel kleurpotloden of een etui met 20 Bruynzeel Twin point viltstiften.

Stuur je kleurplaat op

  • CC0 (de maker publiceerde zijn of haar werk in het publiek domein) of gebruiksrecht is niet bekend