WK voetbal 2019 kleurplaten (3)

Print een leuke kleurplaat van Ettie, de vrolijke mascotte van het Wereldkampioenschap damesvoetbal, dat in 2019 in Frankrijk werd gespeeld.

Vanaf 7 juni 2019 streden de Oranje Leeuwinnen in Frankrijk om de felbegeerde bokaal tijdens het WK voetbal.

Hoewel de Nederlandse voetbalvrouwen er niet in slaagden om ook wereldkampioen te worden, hebben ze Nederland definitief op de voetbalkaart gezet. In de groepsfase wonnen de Leeuwinnen van Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada. Daarna werden achtereenvolgens Japan, Italië uitgeschakeld. Met het bereiken van de halve finale — waarin Zweden na verlenging werd verslagen — plaatste Nederland zich voor het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

In de WK finale waren de vrouwen van de Verenigde Staten helaas te sterk, maar de Oranje Leeuwinnen kunnen terugkijken op een fantastisch voetbaltoernooi.

Nederlands Vrouwenelftal op KNVB.nl

  • FIFA
  • Alleen persoonlijk gebruik - Afbeeldingen zijn het eigendom van de respectievelijke rechtenhebbenden

Deel jouw creatie

Heb je de kleurplaat supermooi ingekleurd? Maak een foto van het eindresultaat en stuur ‘m in. We zetten jouw creatie op de site. Bovendien maak je kans op een handig bewaarblik met 24 Bruynzeel kleurpotloden of een etui met 20 Bruynzeel Twin point viltstiften.

Stuur je kleurplaat op

Reageer

Ik heb de Privacyverklaring gelezen en geaccepteerd.