Koffertje doorgeven

8 Dec 2007

Zin om even mee te doen aan een kort experimentje?

Als je het onderstaande filmpje start zie je een aantal mensen die in een kamer rondlopen. Ze hebben een aantal koffertjes bij zich. Eén van de koffertjes (die waar ze aan het begin van het filmpje een witte cirkel omheen tekenen) moet je in de gaten houden. Jouw taak: tellen hoe vaak dat koffertje aan een ander wordt doorgegeven.

Hoe vaak?

Heb je meegeteld hoe vaak het koffertje van eigenaar wisselt? Hoeveel keer dacht jij?

Antwoord: als je goed geteld hebt (wat best lastig is), zag je dat het koffertje 12x aan een andere persoon wordt doorgegeven.

Nu nog een keer

Kijk nu nog eens een keertje naar het filmpje. Maar ditmaal hoef je niet te tellen. Alleen maar kijken dus hoe de mensen kriskras door de kamer lopen.

Heb je iets bijzonders gezien? Iets wat je de eerste keer helemaal niet was opgevallen?

Hey, een als vlieg (?) verklede persoon loopt tussen de anderen door. En is zo’n zes seconden in beeld. Toch zien de meeste kijkers deze rare snuiter helemaal niet door het beeld lopen. Ze zijn veeeeel te druk met het in de gaten houden van het koffertje.  Want je hersenen hebben gewoonweg geen tijd om op andere dingen te letten. Je bent er blind voor terwijl je driftig koffertjes aan het tellen bent.

Bron: YouTube filmpje van Brainiac Science Abuse TV Show

molly ~ op 27 January 2012 om 18:05

hihi XD zo grappig,...

naomi ~ op 21 January 2012 om 8:51

stom heel stom

beatrijs ~ op 21 March 2011 om 20:43

leuk