Koninklijke Jumbo doneert 4.000 educatieve Ik Leer spellen

15 Apr 2020

Nu door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus kinderen niet naar school kunnen, zijn ouders massaal op zoek naar tips en leuke lesmaterialen om de dag op een gezellige en leerzame manier door te brengen. Er wordt online maar liefst zes keer zo vaak gezocht naar educatief speelgoed.

Jumbo’s educatieve speelgoedlijn Ik Leer, waarbij jonge kinderen spelenderwijs leren schrijven, lezen en rekenen, is ongekend populair.

Jumbo wil dit succes delen met kinderen waar thuis geen ruimte is om dergelijke spellen te kopen en die het nu extra zwaar hebben. Daarom doneert Koninklijke Jumbo 4.000 Ik Leer spellen aan het Jeugdeducatiefonds, die deze via bassischolen verspreidt onder gezinnen die het goed kunnen gebruiken. De spellen werden belangeloos door Seacon Logistics geleverd en in ontvangst genomen door het Jeugdeducatiefonds.

Directeur Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds noemt de spellen zeer welkom:

“We zien in het hele land veel kinderen uit financieel niet draagkrachtige gezinnen die achterop dreigen te raken doordat ze nu niet naar school kunnen. We verspreiden de spellen via de scholen waarmee we samenwerken. De meesters en juffen weten namelijk precies welke kinderen ze nodig hebben.”

Jesse Pijpers – Regional Marketing Manager Benelux JumboDiset Group – zegt:

“Wij zijn erg blij met onze goede verkoopcijfers in deze moeilijke tijd, tegelijkertijd zijn we ons ook zeer zeker bewust van het feit dat niet iedereen het makkelijk heeft. Door de donatie van Ik Leer spellen hopen wij een aantal gezinnen een hart onder de riem te steken en kinderen, juist in deze roerige tijden, plezier te laten beleven aan leren schrijven en rekenen”.

Ik Leer

Leren wordt leuk met de educatieve producten van Ik Leer. Met deze spellen leren kinderen spelenderwijs verschillende vaardigheden, zoals rekenen, schrijven en het onderscheiden van kleuren en vormen.

Voor iedere leeftijd is een passend spel. De spellen zorgen niet alleen voor veel speelplezier, maar zijn ook bedoeld om jonge kinderen iets wezenlijks mee te geven. De educatieve spelletjes zijn zelfcorrigerend, zodat kinderen zelfstandig thuis kunnen oefenen. En ook fijn: na het spelen kan alles netjes worden opgeborgen in de handige koffer.

Over het Jeugdeducatiefonds

Armoede kan ertoe leiden dat er stress en zorgen in het gezin zijn, dat er weinig aandacht voor school is, dat er geen geld is om uitstapjes te maken en de wereld te verkennen en dat er geen geld is voor bijvoorbeeld bijles als het kind achterloopt. Deze factoren maken dat armoede vaak leidt tot een lagere opleiding.

Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin alle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien vanuit achterstandsituaties.

Priya ~ op 2 June 2020 om 10:29

Een leuke, educatieve actie. Fijn dat er aan de toekomst van de jeugd wordt gedacht.