Lekkere herfstknutseltips

2 Oct 2006

In het echt meestal niet zo’n goed plan: een slak of paddestoel verorberen. Maar de slak of paddestoel die je hier knutselt zijn een smakelijke uitzondering!

Slakken en paddestoelen kunnen best lekker zijn, maar dan wel klaargemaakt op deze manier:

Wat heb je nodig? (slak)

  • bladerdeeg
  • knakworstjes
  • zoute stokjes (pepsels)
  • 1 ei

Hoe maak je het?

Eerst laat je het bladerdeeg ontdooien en wanneer dat gebeurt is snijd je ze in stroken van ongeveer 2 centimeter breed. De knakworstjes maak je droog met een stukje keukenpapier en daarna leg je ze op een bakplaat (het is handig wanneer je er nog een stukje bakpapier onder legt). Let er op dat je ze niet te dicht naast elkaar legt. Van de strookjes bladerdeeg maak je dan slakkenhuisjes door ze losjes op te rollen. Bestrijk de slakkenhuisjes met een klein beetje eimengsel (dat maak je door het ei boven een beker te breken en dan met een garde te klutsen). Leg ze daarna op de worstjes en dan kan de bakplaat in een warme (pas op!!) oven. De slakken moeten ongeveer 20 minuten in de oven. A ls ze afgekoeld zijn kan je nog van de zoute stokjes twee sprietjes op het hoofd maken.

Ook een paddestoel kan best lekker zijn:

Wat heb je nodig? (paddestoel)

  • gekookt ei
  • mayonaise (in een tube is wel handig)
  • tomaat
  • blaadjes sla

Hoe maak je het?

Pak de tomaat en snijd deze met een mes doormidden. Haal dan met een lepeltje de pitjes en het sap er uit. Van het ei snij je de onderkant recht af, zodat het ei vanzelf rechtop blijven staan. Daar leg je de halve tomaat op. Zo ziet het er al uit als een paddestoel, maar met witte (mayonaise) stippen er op wordt ie nog mooier! Wat sla er om heen en het is net echt …