Maak je eigen schuimpjes

26 Nov 2008

Gelezen in de Sinterklaasfeest flyer van OJS de Zevensprong: je eigen schuimpjes maken. Leuk om bijvoorbeeld samen met je ouders te doen!

Wat heb je nodig?

  • 3 eieren
  • 300 gram poedersuiker
  • een paar druppels citroensap
  • een zakje vanillesuiker
  • poedersuiker
  • een kom
  • een mixer

stap1

Voordat je echt begint … verwarm de oven voor op zo’n 100 – 120 graden en zorg ervoor dat de kom en de mixer vetvrij zijn. Dat laatste gaat goed met azijn en keukenpapier.

stap 2

Splits het eigeel en het eiwit. Het eigeel heb je niet meer nodig. Zorg er wel voor dat er geen eigeel in het eiwit zit, anders zakt het eiwitmengsel later in. Klop de eiwitten in een schone kom stijf met een mixer. Als je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de inhoud eruit valt, dan is het goed.

stap 3

Zeef twee eetlepels poedersuiker in de kom en mix het geheel nog een minuutje. Schep daarna de rest van de poedersuiker en de vanillesuiker erbij tijdens het mixen.

stap 4

Vet de bakplaat van de oven in en schep er kleine hoopjes van het schuim op. Je kunt hiervoor ook een spuitzak gebruiken. Probeer de schuimhoopjes even groot te maken.

stap 5

Bak de schuimpjes tenslotte ongeveer twee uur lang in de voorverwarmde oven. Na het bakken laat je de schuimpjes afkoelen.

Klaar!

tessa ~ op 24 December 2014 om 15:38

ik vind het leuk alleen moet er citroensap bij?

thirza ~ op 22 November 2014 om 11:08

ik vind het heeeeel erg leuk om te maken ik ben het nu aan het maken

cokkie ~ op 28 April 2012 om 11:53

ik heb de eiwitten verdeeld over drie kommen, er één rood, en één blauw gekleurd. En er nu vlaggen van gemaakt voor koninginnedag. Ben benieuwd of ze aan het satestokje blijven zitten.

molly ~ op 25 July 2011 om 15:08

is wel lekker hoor heb het nu in de oven staan maar bij welke stap moet je de citroen toevoegen want dat staat er niet bij en nu ben ik het vergeten en moet je het kloppen tot het luchtig is want dat word het niet en staat er ook niet bij groetjes maaike p.s ik hoop dat ze wel lekker zijn het is 1 groot vierkant geworden te grote van een bakplaat maar ik hoop dat het nog wel lekker is

corrie westgeest ~ op 30 November 2010 om 18:55

Ik ga het morgen met mijn kleinkinderenmaken . Lijkt me erg leuk om met hun te doen. Bedankt voor het recept . Groetjes Corrie

boeit het iets?? ~ op 2 August 2010 om 18:01

leuk,en lekker