Engels leren met Mingoville

11 May 2008

In februari 2008 vroeg Marica van BuroSix me om aandacht te besteden aan Mingoville, een nieuwe website voor kinderen. Toen heb ik beloofd om mijn kids er eens naar te laten kijken. Het is hoog tijd om eens te vragen van Gwendo (9) en Lyndi (12) ervan vinden.

Wat is Mingoville?

Gwendo:
Dat is een site waar je engels kunt leren. Ik zit er zelf ook op, en dat is heel leuk ik zal er nu over vertellen..

Okay. En hoe gaat het dan?

Gwendo:
Je gaat op bezoek in Mingoville, Mingoville is een computerwereld waarin flamingo’s leven. Je kan er allerlei dingen doen. Door spelletjes te doen leer je engels. Bijvoorbeeld Memory.

Je kiest een thema. Bijvoorbeeld the body. En dan ben je bij de dokter. Met verschillende opdrachten. Eerst legt de flamingo uit wat je moet doen, in het engels natuurlijk, en dan druk je op next en dan kan je een plek op de flamingo aanraken met de muis en dan zegt de dokter op in het engels hoe dat lichaamsdeel heet heet. Je kan niet alleen naar de dokter, maar ook naar de dierenwinkel, en opdrachten doen over de natuur enzo. En je kunt kleuren. En leren over cijfers en letters.

Lyndi:
Kleding vind ik het leukst. Dan kun je bijvoorbeeld de namen van kledingstukken in het Engels leren.

Vind je Mingoville moeilijk om te doen?

Gwendo:
Niet echt.

Lyndi:
Soms. Ze gaan eerst een verhaal vertellen. En soms begrijp je dat dan eerst niet. Als ik het echt niet snap ga ik iets anders doen.

Is het niet lastig dat Mingoville alleen in het Engels is?

Gwendo:
Je kan dan wat proberen en als het goed is kun je het onthouden voor de volgende keer. Je hebt ook geen levens die je kwijt kunt raken ofzo. Dus je kunt het zo vaak proberen als je wil.

Hoe vaak speel je Mingoville?

Gwendo:
Ik mag een uur per dag computeren. En dan ga ik een kwartiertje Mingoville doen. En daarna iets anders. Sims ofzo.

Lyndi:
Iets van twintig minuten per keer.

Wat vind je van Mingoville?

Gwendo:
Ik vind Mingoville heel leuk. Je leert er heel veel dingen. Engels praten en engels lezen dus. En je leert dan ook het alfabet in het engels en dat is gewoon heel leuk.

Lyndi:
Ik vind Mingoville ook leuk. Je kunt er engels leren en dat is wel handig. En het is niet saai.

Kun je ook met anderen spelen?

Net als Habbo ofzo?

Gwendo:
Nee. Het is geen online spel. Dus je weet niet of er andere kinderen opzitten.

Is er misschien nog iets wat je niet zo leuk vind?

Gwendo:
Tot nu toe vind ik alles leuk. Maar ik heb ook nog lang niet alles gedaan. Dus misschien zijn er wel dingen waar ik niks aan vind.

Lyndi:
Ik ook. Alles is eigenlijk wel leuk om te doen. Maar niet te lang achter elkaar.

Dus je zou andere kinderen aanraden om Mingoville eens te proberen?

Gwendo:
Ja hoor. Want het is heel leuk en je kunt er best goed engels leren.

Kost het geld om Mingoville te spelen?

Gwendo:
In Nederland mag je het gratis een jaar lang proberen.

Tot slot

Gwendo en Lyndi, bedankt voor jullie mening. En wat vind ik van Mingoville? Van wat ik ervan gezien heb is Mingoville een leuke manier om spelenderwijs wat Engels te leren. De gepromote minimum leeftijd van 6 jaar vind ik alleen helemaal niet realistisch. Voor zulke jonge kinderen is Mingoville mijns inziens (veel) te lastig. Vooral omdat je geen mogelijkheid hebt om te spieken (en een woord naar het Nederlands om te zetten).

Maar omdat het een jaar lang gratis is kan het natuurlijk nooit kwaad om het eens te proberen …

lola ~ op 12 June 2013 om 15:41

het is een geen leuke wepsite je moet betallen en je acc word snel verwijdert :(

pink ~ op 10 September 2012 om 16:21

ik vind het wel een leuke site maar er ontbreekt iets

rog542 ~ op 7 December 2010 om 19:40

leuk

a.versteegen43 ~ op 19 August 2009 om 22:39

het lukt me maar niet om in teloggen

Corrie van Run ~ op 11 August 2009 om 15:35

Goedemiddag ik kan het engels free niet installeren, kunt u mij helpen bvd

HansR ~ op 11 September 2008 om 18:56

In Nederland is Mingoville een jaar lang gratis te spelen. Hoe het zit voor Belgie weet ik eigenlijk niet. Op de site van Mingoville kon ik dat zo snel ook niet achterhalen. Ik vermoed eigenlijk dat het aanbod voor Belgische gebruikers niet van toepassing is ...

raymaekers danny ~ op 11 September 2008 om 8:31

geachte graag had ik mingoville willen gebruiken voor mijn zoon van 6 jaar is deze site voledig gratis en hoelang