Nieuwe kleuterserie Dropje vanaf 9 december op NPO Zappelin

17 Oct 2019

Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel … het is gewoon Dropje!

Dropje woont in ‘De Alleswinkel’; een winkel waar je álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke keer bijzondere dingen met de kinderen die langskomen. Alledaagse taferelen die voor ieder kind herkenbaar zijn, worden met Dropje grootse avonturen. Op zijn unieke, grappige en vaak onlogische manier weet hij hen steeds uit bizarre situatie’s te redden.

De serie Dropje combineert op een unieke manier puppeteering-animatie en live-action. Zo wordt een wereld gecreëerd die visueel een lust voor het oog is en waar jonge kinderen zich volledig in kunnen verliezen.

Ieder werkdag op TV

De 26-delige kleuterserie Dropje, geregisseerd en geschreven door Meikeminne Clinckspoor en Maarten van Voornveld, is vanaf maandag 9 december iedere werkdag om 7.00 uur te zien bij de NTR op NPO Zappelin (NPO 3).

Cinekid

Dropje gaat op zaterdag 19 oktober in première op Cinekid, in aanwezigheid van cast en crew. Tijdens het festival staat Dropje centraal met een dagelijkse kleuterworkshop waar deelnemers leren filmpjes te maken en naar huis gaan met een zelfgemaakte Dropje-pop. Voor iets oudere kinderen geven Dropje en de poppenspelers van Dropje een masterclass over hoe je je eigen knuffel tot leven kan toveren.