Omniversum viert groot succes Dolphins met speciale prijsvraag

26 Sep 2012

Afgelopen week kocht de 600.000ste bezoeker een kaartje voor de grootbeeldfilm Dolphins in Omniversum. Het Haagse koepeltheater viert dit ongekende succes met een speciale prijsvraag waarbij de twee winnaars een geheel verzorgde reis van Optimo Travel naar de Azoren krijgen om zelf tussen de dolfijnen te zwemmen.

Dolphins is een grootbeeldfilm van MacGillivray Freeman. Tijdens een onderwaterreis van de koraalriffen bij de Bahamas naar de kusten van Patagonië, maken we kennis met diverse dolfijnensoorten: de Atlantic spotted, de dusky en de bottlenose. De biologen Kathleen Dudzinski, Bernd Würsig en Alejandro Acevedo-Gutierrez geven commentaar.

De meeste kennis over dolfijnen komt van de studie van gevangen dieren, deze biologen onderzoeken dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. Met innovatieve methodes leren ze over de communicatie en het sociale gedrag van de dieren. Wereldwijd trok Dolphins al ruim twintig miljoen bezoekers. Ook in Omniversum, waar de bijzondere productie in 2000 in première ging – is het een van de meest geliefde films.

De prijsvraag

Om de 600.000ste bezoeker van Dolphins te vieren heeft Omniversum een bijzondere prijsvraag uitgeschreven. De twee winnaars ervan reizen naar de Azoren om zelf tussen de dolfijnen te zwemmen. Deze unieke, geheel verzorgde reis is aangeboden door Optimo Travel. Behalve deze hoofdprijs zijn er ook tien DVD’s van omniversum@home te winnen met prachtige natuurdocumentaires.

Ga voor de prijsvraag naar http://omniversum.nl/nl/win-een-reis.aspx en geef daar antwoord op de vraag: Wie componeerde de muziek bij Dolphins? Op de site staat alle achtergrondinformatie over de prijsvraag.

Aniek en Heleen Suer ~ op 13 December 2013 om 13:43

Sting componeerde de muziek bij Dolhins.