Omniversum viert wereldpremière BBC Earth’s Antarctica met feestelijk weekend

26 Sep 2020

Omniversum is trots dat het de wereldpremière heeft van BBC Earth’s Antarctica. De grootbeeldfilm met unieke, adembenemende beelden van het mysterieuze continent draait vanaf 8 oktober minimaal een halfjaar in het Haagse filmtheater. Omniversum viert de wereldpremière met een feestelijk weekend op 10 en 11 oktober. De film draait dan doorlopend en er zijn tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

Feestelijk premièreweekend

Om te vieren dat Omniversum de wereldpremière heeft van BBC Earth’s Antarctica staat het hele weekend van 10 en 11 oktober in het teken van deze wonderschone grootbeeldfilm.

Zo draait de film dan doorlopend van 10.00 tot 19.00 uur en zijn er tal van leuke activiteiten in het filmtheater:

  • een gratis pinguïn- of zeehondenposter voor alle kinderen
  • een gratis doe-vel met Antarcticaweetjes en opdrachten
  • een pinguïnmascotte om mee te dansen
  • een snapchatfilter waarmee je Antarcticaselfies kunt maken
  • er zijn pinguïnijsjes en andere speciale Antarcticaversnaperingen

En elk uur wordt een bezoeker verrast met een duurzame pinguïn- of zeehondenknuffel van het Wereld Natuur Fonds.

De film

Antarctica is een mysterieus continent met talrijke wonderlijke wezens. Met de nieuwste technieken dook BBC Earth onder het twee meter dikke ijs voor adembenemende beelden van dansende kwallen, duizenden zeesterren en flamboyante naaktslakken.

Er gebeurt van alles op Antarctica en de omliggende eilanden; zware zeeolifanten verdedigen hun harems, koddige pinguïns zoeken tussen miljoenen soortgenoten hun jong en zeeluipaarden laten hun indrukwekkende jachttechnieken zien. Je kijkt je ogen uit bij deze unieke, wonderschone grootbeeldfilm op het 840 m² grote koepelscherm.

Antarctica en de Zuidelijke Oceaan spelen een cruciale rol voor de hele planeet. Ze reguleren oceaanstromingen en zeespiegels en de dieren nemen grote hoeveelheden CO2 op. Klimaatverandering heeft echter een desastreuze invloed. Dit ongerepte land van sneeuw en ijs warmt snel op. Wereldwijde samenwerking is nodig om Antarctica te beschermen en de gezondheid van de Aarde te waarborgen.