Energie(k)festival ‘You’ve got the Power!’

14 Sep 2022

Deze herfstvakantie, van 15 t/m 30 oktober, bruist het in Museon-Omniversum van de energie. Op het festival You’ve got the Power! zie je uitbarstende vulkanen en leer je alles over Newton en Tesla.

Wat weet jij al over warmte en licht? Kom naar een Science Show en het Discover Lab. Dans en beweeg erop los en leer over schone energie bij Ontdekstation SDG7. Verbaas je bij de fototentoonstelling Solar Portraits over verrassende oplossingen voor alternatieve energie. En wist je dat je ook uit appels energie kunt halen? Ontdek het allemaal bij het energieke festival You’ve got the Power!

One Planet Festival: You've got the power!

Alles draait om energie

Festival You’ve Got the Power draait om energie. Met spectaculaire grootbeeldfilms en een bijzondere fototentoonstelling, met coole workshops en vele interactieve activiteiten.

Zo leer je bij de grootbeeldfilm Planet Power alles over Newton, Tesla en energie van de toekomst, terwijl je bij de grootbeeldfilm Volcanoes op het 840 m² grote koepelscherm uitbarstende vulkanen en dampende lavastromen ziet. Met behulp van een speurquiz leer je bovendien alles over de werking van vulkanen en je kunt een foto maken waarbij het lijkt of je zelf in een vulkaan staat!

Workshops & ontdeklabs

Bij de Appelbatterij workshop leer je hoe je zelf energie uit appels op kunt wekken en is er een competitie welk gezin of groepje de meeste energie opwekt. Bij de knallende Science Show en in het Discover Lab kom je interactief alles te weten over warmte, licht en energie. Ontdekstation SDG 7 gaat over schone energie. Spring en dans op de speciale vloer en ontdek hoeveel energie jij op weet te wekken. Op het Beweegplein kun je je ouders uitdagen: wie wint en wekt de meeste energie op?

Thema’s

In de themazalen op de eerste verdieping ontdek je wat kussenlava is, hoe vulkanische bommen eruit zien en of je spierballen genoeg hebt om een vulkaan te laten uitbarsten. Hier is ook de indrukwekkende National Geographic-tentoonstelling Solar Portraits met foto’s van Rubén Salgado Escudero. Hij laat zien hoe zonne-energie een enorm verschil maakt voor de bewoners op aarde zonder aansluiting op het stroomnet.

Na een bezoek aan You’ve got the Power! zit je niet alleen vol energie, maar weet je er ook alles van.