Ontdek Wiglett, een gloednieuwe Pokémon in Pladea

30 Sep 2022

Pokémon Company heeft details bekendgemaakt over een onlangs ontdekte Pokémon in de regio Paldea van de spellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet games: Wiglett, de Garden Eel Pokémon! Hij ziet er misschien uit als een Diglett, maar het is echt een compleet andere Pokémon-soort!

Kom meer te weten over Wiglett in de nieuwste trailer van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon.

Wiglett

Wiglett beschikt over een buitengewone reukzin, waardoor hij geuren op een afstand van wel 20 meter waar kan nemen. Hij is nogal schichtig en houdt zijn omgeving constant in de gaten. Wanneer hij de geur van andere Pokémon waarneemt, wroet Wiglett in het zand om zich te verstoppen.

Een deel van het lichaam van Wiglett steekt uit het zand, zodat hij voedsel uit de zee kan halen. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de rest van zijn in het zand verborgen lichaam eruitziet of hoe lang het is. De gelijkenis van Wiglett met Diglett is naar verluidt puur toeval en het gevolg van de aanpassing aan zijn omgeving.

Eigenschappen

Categorie:Garden Eel Pokémon
Type:Water
Hoogte:1,2 m
Gewicht:1,8 kg
Vaardigheden:Gooey/Rattled

Beschikbaarheid

Wiglett maakt zijn opwachting in de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, die op 18 november 2022 exclusief voor de Nintendo Switch-systemen gelanceerd worden.

Ga voor meer informatie over Pokémon Scarlet en Pokémon Violet naar Pokemon.com/ScarletViolet.