Oogie Boogie halloweenpompoen

1 Oct 2017

Het is weer de hoogste tijd om een Halloweenpompoen uit te snijden. Dit jaar hebben we gekozen voor pompoen met Oogie Boogie, de griezelige boeman uit de animatiefilm The Nightmare before Christmas.

Soms teken ik de lijnen van de figuur die we uit gaan snijden uit de losse pols. Deze keer heb ik eerst een Oogie Boogie sjabloon geprint en uitgesneden. Daarna heb ik Oogie overgetekend op de pompoen. Dat overtekenen komt niet erg nauw, dus het hoeft niet al te netjes.

Dan volgt eerst het grove werk. De schedel van de pompoen moet worden gelicht en de pitjes en slierten moeten eruit worden gehaald. Ook moet de binnenkant van de pompoen goed schoon worden geschraapt. Je kan hier een lepel voor gebruiken.

Het leuke werk kan beginnen: het uitsnijden van de getekende vorm van Oogie Boogie. Eerst heb ik het grote stuk pompoen weggesneden. Daarna de vorm van de ogen en tenslotte Oogie’s gemeen lachende mond.

Tenslotte heb ik de randen een beetje netjes bijgesneden. Onze Oogie Boogie pompoen is klaar. Bovenaan deze pagina zie je hoe hij er in het donker uitziet met een theelichtje in zijn buik. Best wel scary!

Wie is Oogie Boogie?

Oogie Boogie is de boogeyman (boeman) uit de animatiefilm The Nightmare before Christmas. Deze engerd bestaat uit een juten zak gevuld met krioelende beestjes, waaronder twee spinnen en een slang. Oogie is gek op gokken, maar hij is er niet zo goed in. Als hij de dobbelstenen laat rollen gooit hij steevast dubbel één. Oogie Boogie is verantwoordelijk voor de ontvoering van de Kerstman en heeft niet veel goeds in de zin met Santa. Gelukkig steekt Jack Skellington van Halloween Town een stokje voor de boosaardige plannen van de boeman.

FUUUUN ~ op 19 October 2017 om 13:24

LEUK