Pluisje: durf te vliegen

3 Jul 2018

De animatiefilm Pluisje: durf te vliegen vertelt het verhaal van een jong en vrolijk vogeltje die alleen moet overwinteren nadat zijn familie zonder hem naar het zuiden trekt.

Het jonge en vrolijke vogeltje Pluisje speelt dolgraag met zijn beste vriendinnetje Ploveria. Stiekem zijn ze een beetje verliefd op elkaar. Maar alles verandert wanneer de gemene valk Shadow — samen met Skua — Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Pluisje durft niet meer te vliegen sinds zijn vader is overleden toen hij Pluisje wilde redden.

Zijn vriendinnetje Ploveria spoort hem aan weer te gaan vliegen voordat het winter komt. Na lang twijfelen slaat Pluisje zijn vleugels weer uit, maar wordt bijna gevangen door de enge kat uit het dorp. Op het nippertje ontsnapt hij, maar iedereen denkt dat hij de aanval niet heeft overleefd. Dus zit er niets anders op dan dat Pluisje alleen de winter moet overleven.

Gelukkig is er Paradise Valley, een verborgen plek waar alle niet-trekvogels en buitenbeentjes overwinteren. Maar de reis naar Paradise Valley is lang en gevaarlijk. Onderweg maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden en helpt de goedaardige Giron hem bij zijn reis. Vlieg je mee?

De Nederlandstalige film heeft een ware sterrencast met onder anderen stemmen van Martijn Fischer, Klaas van Kruistum (Skua), Tygo Gernandt (Shadow) en Manou Jue Cardoso (Ploveria). Pluisje is vanaf 12 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.