POESLIEF 2: de eerste Nederlandse film met TikTok-talenten

17 May 2021

Zoals elk jaar staat 4 oktober in het teken van Dierendag. De makers van de succesvolle films: De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis brachten vorig jaar op dierendag een ode aan de kat met de bioscoopfilm POESLIEF. De film was een succes: POESLIEF was de enige film in coronatijd die een Kristallen Film Award wist te behalen.

Geïnspireerd door dit succes zullen ook dit jaar de Nederlandse katten weer de show stelen in de nieuwe film POESLIEF 2. De inmiddels nóg bekendere Nederlandse kat Abatutu doet wederom een oproep aan alle 2,6 miljoen Nederlandse kattenliefhebbers om hun leukste, liefste en/of grappigste kattenfilmpjes in te sturen. POESLIEF 2 is vanaf 30 september te zien in de bioscoop en filmtheaters door heel Nederland.

Abatutu – de ster uit de film POESLIEF

Upload je kattenfilmpje

Tot 1 juli kunnen alle kattenbaasjes in Nederland hun allerleukste kattenfilmpjes uploaden op het speciale platform https://www.mn-mediagroup.com/poeslief/. Uit alle kattenfilmpjes selecteert een deskundige jury de meest originele, grappige en aandoenlijke filmpjes. Deze zullen te zien zijn in de bioscoopfilm POESLIEF 2, die wederom vanzelfsprekend van deskundig commentaar voorzien wordt door Abatutu. Naast de populaire filmkat zullen dit jaar ook de bekendste Nederlandse social media katten, waarvan velen meer dan 100.000 volgers hebben, een rol krijgen in de film.

Een nieuw element aan POESLIEF 2 is de mogelijkheid om Tiktok filmpjes van je kat te delen met #poeslief. Hiermee maak je kans om jouw katten-TikTok terug te zien in de bioscoop. Dit maakt POESLIEF 2 de eerste Nederlandse TikTok-film.

Nicolette Kluijver en Nederlandse TikTok-talenten

Nicolette Kluijver, groot kattenliefhebber, spreekt nu ook voor POESLIEF 2 de stem van Abatutu in:

Ik ben zo trots dat ik weer mag meedoen als de stem van Abatutu in POESLIEF 2. Mijn kids zijn ook verzot op TikTok en wij gaan twee trends verbinden, de leukste kattenfilmpjes gemaakt met TikTok. Een recept wat een succesformule moet zijn. Super tof dat ik daaraan mag meewerken

aldus Nicolette Kluijver.

Twee jonge, rode katertjes gaan de concurrentie aan met Abatutu. Zij willen minstens net zo beroemd worden. Deze rode katertjes krijgen in de film de stemmen van Dreamon.04 en actrice Lonneke van Krimpen (Lxnneke), twee grote TikTok-sterren van Nederland.

Over Abatutu

Filmkat Abatutu is de bekendste kat van Nederland, die in tal van films, toneelvoorstellingen en commercials te bewonderen is zoals De Wilde Stad, Poes Poes, Wiplala, Superjuffie, De Matchmaker en POESLIEF. Abatutu won in 2019 als eerste dier ooit een oeuvreprijs tijdens het Nederlands Film Festival.

Poeslief op social media