Pokémon Evoluties

3 Sep 2021

Ter ere van het 25-jarig Pokémon jubileum verschijnt binnenkort de achtdelige animatieserie Pokémon Evoluties.

Pokémon Evoluties neemt fans mee op een tocht door alle bekende regio’s van de Pokémon-wereld die in de populaire hoofdserie videospellen sinds de lancering ervan 25 jaar geleden verkend zijn.

In de loop van 2021 heeft The Pokémon Company fans uitgenodigd voor een tocht naar deze regio’s en de Pokémon die hierin oorspronkelijk ontdekt zijn. Ook de serie start in de regio Galar, de meest recente regio in de nieuwste videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield, en eindigt in de regio Kanto, die oorspronkelijk verkend werd in Pokémon Red en Pokémon Green, de eerste spellen van het merk uit 1996.

In elke aflevering staat een andere regio centraal. Dat gebeurt in omgekeerde chronologische volgorde van hun introductie in de spellen: Galar, Alola, Kalos, Unova, Sinnoh, Hoenn, Johto en Kanto. In elke aflevering worden bekende verhalen uit de Pokémon-overlevering vanuit een nieuw perspectief verteld.

Afleveringen

Pokémon Evoluties is een productie van The Pokémon Company in samenwerking met OLM Studios.

De afleveringen van de serie gaan wereldwijd exclusief in première op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon op de volgende datums:

DatumTitel / afleveringRegio
9 septemberDe kampioenGalar
23 septemberDe verduisteringAlola
7 oktoberDe visionairKalos
21 oktoberHet planUnova
2 decemberDe rivaalSinnoh
9 decemberDe wensHoenn
16 decemberDe showJohto
23 decemberDe ontdekkingKanto

Meer info

Voor meer informatie over de vieringen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Pokémon kunnen fans naar Pokemon.com/25 gaan.

Ze kunnen online meepraten via #Pokemon25.