Spannende details over Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

17 feb 2020

The Pokémon Company en Nintendo hebben nieuwe details bekendgemaakt over Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX voor Nintendo Switch.

Het spel wordt gelanceerd op 6 maart 2020 en is een weerzien met de klassieke Pokémon Mystery Dungeon-spellen Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team en Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team, die in 2006 in Europa uitgebracht zijn.

Deze game speelt zich af in een wereld waarin alleen Pokémon voorkomen. Spelers beginnen hun avontuur met een persoonlijkheidstest. Ze ontwaken in het lichaam van een Pokémon die hun toegewezen is op basis van hun antwoorden op de persoonlijkheidstest. Tijdens hun avonturen komen spelers Pokémon tegen die zich bij hun reddingsteam aansluiten om andere Pokémon te helpen die in verschillende mysterieuze kerkers in de problemen zijn. Spelers moeten echter goed opletten, want telkens als ze een mysterieuze kerker betreden, is de layout weer anders!

Teams

Spelers kunnen op avontuur gaan met een team van maximaal drie Pokémon. Ze kunnen bovendien meerdere teams hebben. Spelers moeten hierbij het team kiezen dat het meest geschikt is voor een bepaalde kerker. Hierbij moeten ze rekening houden met de typen Pokémon die ze in deze kerker tegen kunnen komen. Pokémon die zich bij de teams van de spelers aansluiten, kunnen in de kampen van de reddingsteams verblijven. Spelers kunnen daarnaast de Pokémon die leider van hun teams is, vervangen door een andere Pokémon.

Tijdens hun avonturen moeten spelers proberen Rainbow Gummis en DX Gummis te bemachtigen! Hiermee krijgen Pokémon zeldzame kwaliteiten. Zeldzame kwaliteiten hebben een positief effect op alle leden van een reddingsteam en helpen spelers bij het verkennen van de locatie. Houd je ogen open voor zeldzame Pokémon die vanaf het begin een zeldzame kwaliteit hebben!

Gevechten

Net als in de hoofdserie Pokémon-spellen kunnen de Pokémon in Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX maximaal vier aanvallen leren. Hiermee kunnen ze vijanden aanvallen, teamleden helpen herstellen of andere speciale effecten toepassen. Aanvallen hebben verschillende typen en reikwijdtes.

Vergeet tijdens een gevecht niet om gebruik te maken van beschikbare items. Blast Seeds veroorzaakt grote schade wanneer ze door Pokémon gegeten worden. Gravelerocks zijn handig voor aanvallen op een afstand. Met Oran Berries kunnen Pokémon HP’s terugkrijgen. Net als de layout van de kerkers veranderen ook de typen items en hun locaties elke keer dat spelers een kerker betreden.

Ontmoetingen

Tijdens hun tocht in Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX kunnen spelers meer dan vierhonderd Pokémon tegenkomen, waaronder Pokémon die kunnen mega-evolueren. Kijk ook uit naar Lucario! Deze Pokémon was ooit lid van een legendarisch reddingsteam. Hij speelt nu een actieve rol in het spel.

Op Pokémon Square ontmoeten spelers Pokémon met een heel eigen persoonlijkheid:

  • De oude Whiscash kan spelers alles over de verhalen en legenden van deze wereld vertellen.
  • De vriendelijke en opgewekte Snubbull zegt altijd wat hij denkt.
  • De jonge Caterpie kijkt op tegen de spelers en droomt ervan ooit lid te worden van een reddingsteam.
  • En dan is er ook nog de emotionele Lombre, die zijn vrienden opvrolijkt.

Spelers ontmoeten tevens andere reddingsteams:

  • Team ACT, een sterk reddingsteam met de Gold-ranking, bestaat uit Alakazam, Charizard en Tyranitar.
  • Team Meanies, dat alleen in naam een reddingsteam is, wordt gevormd door Gengar, Medicham en Ekans. En zij hebben niet veel goeds in de zin.
  • Het inhalige Team Shifty onder leiding van Shiftry neemt alleen klussen aan die veel geld opleveren.
  • De brandweermannen Blastoise, Feraligatr en Swampert vormen Team Hydro en stellen hun Pokémon-type beschikbaar.

Missies in begin van spel

Vroeg in hun avontuur worden spelers benaderd door Pokémon die hun hulp nodig hebben. Dit betreft onder meer Dugtrio en Jumpluff.

  • Diglett, de zoon van Dugtrio, wordt vastgehouden door Skarmory en moet gered worden. Ga op pad naar Mt. Steel om Diglett te redden!
  • Shiftry, die met tegenzin de klus aanvaard heeft om de vriend van Jumpluff te redden, is nog niet teruggekeerd van zijn missie. Waarom waait het niet en waarom is Shiftry nog niet terug? Begeef je naar de canyon om erachter te komen!

Voorproefje

De demoversie van Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX kan nu gratis gedownload worden via de Nintendo eShop. Spelers kunnen in deze demoversie niet alleen het begin van het verhaal spelen, maar ze kunnen ook de SAVE-gegevens van de demo overzetten naar de volledige versie wanneer deze op 6 maart 2020 uitgebracht wordt. Tegelijkertijd kunnen fans ook alvast Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX via de Nintendo eShop downloaden, zodat ze na de officiële release meteen aan hun avontuur kunnen beginnen.

Meer info

Ga voor meer informatie over Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX naar de Pokémon website.