Pokémon Sirfetch’d maakt opwachting in Pokémon Sword

19 Sep 2019

Pokémon Company en Nintendo hebben de ontdekking bekend gemaakt van een nieuwe Pokémon in de regio Galar. Het betreft Sirfetch’d, de Wild Duck Pokémon. Sirfetch’d maakt zijn opwachting in het langverwachte videospel Pokémon Sword dat binnenkort verschijnt. Pokémon Sword en Pokémon Shield worden op 15 november 2019 exclusief gelanceerd voor Nintendo Switch.

Eigenschappen van Sirfetch’d

  • Categorie: Wild Duck Pokémon
  • Type: Fighting
  • Hoogte: 0,8 m
  • Gewicht: 117 kg
  • Vermogen: standvastig

De Farfetch’d Pokémon uit de regio Galar kunnen evolueren tot Sirfetch’d als ze voldoende gevechten hebben geleverd. Ze zijn rustig, kalm en willen altijd eerlijke gevechten leveren. Ze zijn zo edel tijdens gevechten dat ze vaak als motief voor schilderijen worden gekozen. Op een bekend schilderij uit de regio Galar staat een duel afgebeeld tussen een Sirfetch’d en een Escavalier.

Tijdens het gevecht gebruikt Sirfetch’d de scherpe stengel van zijn prei als lans en de dikke bladeren als schild. Hij verzorgt en koestert deze prei als zijn grootste bezit. Wanneer zijn prei uiteindelijk verwelkt, keert Sirfetch’d het strijdtoneel voorgoed de rug toe.

Meteor Assault is een nieuwe aanval die in deze spellen wordt geïntroduceerd en die alleen geleerd kan worden door Sirfetch’d! Hij richt zijn prei op zijn tegenstanders en valt ze met grote snelheid en vernietigende kracht aan. Dit vergt veel van Sirfetch’d en na deze aanval kan hij niet weer direct in actie komen.

Meer info

Ga voor meer informatie naar Pokémon Sword & Shield.