Pokémon Sun & Moon Ultra Prism aangekondigd

14 Dec 2017

Pokémon Company International heeft Sun & Moon—Ultra Prism aangekondigd, een splinternieuwe uitbreiding voor het Pokémon Trading Card Game.

Inspelend op de verhaallijn van de onlangs verschenen videospellen Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon, is deze nieuwste Pokémon TCG-uitbreiding gesitueerd in een andere versie van Sinnoh, een van de bochtige parallelle regio’s die spelers kunnen bereiken als zij door een Ultra Wormhole reizen.

In Sun & Moon—Ultra Prism wordt een nieuw spelmechanisme toegevoegd aan Pokémon TCG met de introductie van Prism Star kaarten. Dit zijn krachtige Pokémon- en Trainerkaarten die het verloop van een wedstrijd dramatisch kunnen veranderen. Vanwege hun grote effect op het spel kan een speler slechts één Prism Star kaart met een bepaalde naam in zijn deck opnemen (in plaats van de gebruikelijke vier).

De Sun & Moon—Ultra Prism uitbreiding bestaat uit meer dan 150 kaarten, waaronder:

  • 6 Prism Star kaarten
  • 5 Ultra Beasts
  • 18 full-art kaarten

Boosterpakketten bestaan uit 10 kaarten die zijn geselecteerd uit de uitbreiding, waarvan ten minste 1 kaart met een zeldzame of hogere zeldzaamheid, plus een extra basis Energy kaart.

In Nederland wordt Pokémon Sun & Moon—Ultra Prism op 2 februari 2018 uitgebracht.

Meer info over Pokémon Sun & Moon