Pokémon Unite nieuws

22 Jun 2021

Pokémon UNITE, Pokémons allereerste strategische spel voor teamgevechten, verschijnt in in juli 2021 voor Nintendo Switch-systemen en in september 2021 voor mobiele apparaten. Pokémon UNITE is een free-to-start spel met optionele in-game aankopen.

Cross-play tussen Nintendo Switch en mobiele apparaten staat in de planning. Hierbij kunnen spelers op beide platformen met elkaar strijden. Daarnaast kunnen spelers via hun Pokémon Trainer Club-account of hun Nintendo-account zowel op Nintendo Switch als op mobiele apparaten hun voortgang tussen de apparaten synchroniseren.

Er is bovendien een gloednieuwe trailer uitgebracht met de openingsbeelden van het spel en nieuwe spelbeelden.

Welkom op het eiland Aeos

Pokémon UNITE speelt zich af op Aeos, een mythisch eiland dat naar verluidt aan de onontdekte rand van de oceaan ligt. Op Aeos worden een reeks Unite Battle-toernooien georganiseerd. In Unite Battles vormen spelers een team van vijf. De verschillende teams gaan met elkaar de strijd aan om de meeste punten te scoren voordat de tijd voorbij is. Spelers kunnen tevens een mysterieuze nieuwe energievorm ervaren die bekend staat als Aeos-energie. Aeos-energie kan tijdens Unite Battles gebruikt worden om Pokémon te evolueren.

Deze Unite Battles hebben over de gehele wereld enthousiaste fans, en overal staan Trainers te trappelen om in actie te komen. Jij speelt de rol van een beginnende Trainer die naar Aeos is gekomen om aan deze gevechten deel te nemen.

De regels van Unite Battles

Bij Unite Battles gaan Trainers en hun partner-Pokémon de strijd aan in teamgevechten van 5 tegen 5. De sleutel tot de overwinning in een Unite Battle is meer punten scoren dan het andere team voordat de tijd voorbij is. Om punten voor je team te verdienen moet je Aeos-energie verzamelen door wilde en vijandige Pokémon te verslaan en deze energie vervolgens in een van de doelzones van het andere team te plaatsen. Unite Battles vinden plaats in verschillende stadions, en de regels voor elk stadion zijn weer anders. Zo kan het aantal teamleden verschillen, kan een wedstrijd langer of korter duren en kunnen er zelfs verschillende Legendary Pokémon verschijnen.

Neem het op tegen sterke teams

Bij Unite Battles is samenwerking tussen de teamleden uiterst belangrijk. Wanneer je de strijd aangaat met een sterk team of wanneer je in het nadeel bent, kan samenwerking met je teamleden de sleutel tot de overwinning zijn. Bij ranking wedstrijden kun je Performance Points verdienen. Je begint je gevechten op het niveau van de Beginner Cup en je probeert je vervolgens op te werken naar de Master Cup. Bovendien is iedereen met een ranking terug te vinden op een wereldwijde ranglijst die iedereen ter wereld kan bekijken.

Verhoog je level

Bij elke Unite Battle beginnen de deelnemende Pokémon op level 1 door de kracht van de Aeos-energie. Gedurende het gevecht krijgen ze Experience Points, waardoor hun level omhooggaat. Wanneer het level van Pokémon stijgt, leren ze krachtige aanvallen en evolueren ze. Op een hoger level leert een Pokémon bovendien zijn Unite Move, een krachtige aanval die alleen geleerd kan worden tijdens Unite Battles. Unite Moves kunnen het gevecht een geheel andere wending geven!

Vecht met een frisse uitstraling

In Pokémon UNITE kun je het uiterlijk van je Pokémon en Trainer veranderen. Laat tijdens Unite Battles je eigen unieke stijl zien! Je kunt gebruikmaken van Holowear – een speciale technologie op basis van Aeos-energie – om je Pokémon uiteenlopende outfits te geven. Ook kun je het uiterlijk, de kleding en de accessoires van je Trainer aanpassen, zodat hij er zowel tijdens als buiten een gevecht pico bello uitziet. Je kunt je profiel bijwerken met een Unite-snapshot waarop de avatar van je Trainer en je partner-Pokémon staan. Je kunt zelfs de gezichtsuitdrukking en houding van je Trainer aanpassen of stickers aan je snapshot toevoegen. Vóór de start van een wedstrijd kunnen andere spelers en jijzelf bovendien het Unite-snapshot van elkaar zien.

Ontdek je rol

In Pokémon UNITE verschijnen er vele verschillende Pokémon, zoals Charizard, Pikachu en Greninja. Hoewel typesterktes en -zwaktes in Unite Battles niet voorkomen, heeft elke Pokémon zijn eigen statistieken en rol:

  • Attacker
  • Defender
  • Speedster
  • Supporter
  • All-Rounder

Deze rol geeft zijn specifieke speelstijl weer. Oefen met verschillende Pokémon en ontdek zo welke rol het best bij jou past. Voor het gebruik van een Pokémon in Unite Battles moet je een Unite-licentie voor de betreffende Pokémon hebben. Unite-licenties kunnen verkregen worden door tijdens Unite Battles verdiende Aeos-munten bij het Unite Battle Committee in te wisselen voor de gewenste licentie.

Geniet nog meer van Pokémon UNITE met de gevechtspas

Je kunt in-game beloningen verdienen met de seizoensgebonden gevechtspas. Hiertoe moet je de pas opwaarderen door missies te volbrengen. Daarnaast kunnen spelers hun gevechtspas opwaarderen met Aeos-edelstenen en zo aanspraak maken op nog meer beloningen.

Verkrijg items via shops

Pokémon UNITE heeft drie in-game valuta’s: Aeos-edelstenen (betaald), Aeos-munten en Aeos-tickets. Aeos-munten en Aeos-tickets verkrijg je door het spel te spelen. Bij het Unite Battle Committee kunnen spelers Aeos-munten of Aeos-edelstenen inwisselen voor Unite-licenties, waarmee ze Pokémon in Unite Battles op kunnen stellen. Bij Aeos Emporium kunnen spelers Aeos-munten of Aeos-edelstenen inwisselen voor items die het UBC goedgekeurd heeft, zoals door Pokémon vastgehouden items of modeartikelen van Trainers (modeartikelen zijn ook verkrijgbaar met Aeos-tickets). Zirco Trading is gespecialiseerd in Holowear, dat verkregen kan worden met Aeos-edelstenen.