Mijn schooljaren. Alle mijlpalen van 4 t/m 12 jaar

10 Aug 2016

‘Mijn schooljaren – Alle mijlpalen van 4 t/m 12 jaar’ van Pauline Oud is een boek voor ouders om de belangrijke momenten in het leven van hun kids in op te tekenen en vast te leggen. Tof voor vaders en moeders om te doen. En superleuk voor kids om later met veel plezier in te kijken en na te lezen.

Kleurig

Mijn Schooljaren is een kleurig boek met vrolijke illustraties. Vanaf de kleutertijd tot aan het afscheid van de basisschool zijn er voor elk jaar een aantal pagina’s gereserveerd, met een terugkerende set aan vragen.

De vragen zijn toegespitst op en relevant voor de leeftijd van je kind. Verjaardagen, school, vakanties en feestdagen komen aan bod in de vorm van een aantal korte vragen. Natuurlijk zijn er de geijkte vragen over welke schoenmaat je kind had, hoeveel hij/zij woog en wanneer het bedtijd was. Maar ook vragen als “Wat deed je met Sinterklaas en Kerst?” en “Welk kunstwerk knutselde je voor Moederdag?” passeren de revue.

Ruimte voor foto’s

Overal in het boek is ruimte voor het plakken van foto’s. Als je van knippen en plakken houdt, kun je je hart ophalen. Foto’s van je kind zelf, een klassenfoto en natuurlijk een kiekje van het gezin. Je zoon/dochter kan ook zelf bijdragen aan zijn of haar boek. Een item dat elk jaar terugkeert is bijvoorbeeld “Schrijf je naam”. Lollig. Dat wordt geheid grinniken als je zoon later door het boek heen bladert en ziet wat hij vroeger voor onleesbare hanenpoten op papier zette. Of dat je dochter haar eigen naam nog niet helemaal goed spelde toen ze zes was.

Mijn Schooljaren. Er is volop ruimte om dingen op te schrijven en om foto's te plakken.

Mijn Schooljaren. Er is volop ruimte om dingen op te schrijven en om foto’s te plakken.

Achterin het boek

Achterin het boek vind je een bladzijde met ruimte voor pasfoto’s. Eentje voor elk schooljaar kun je er kwijt. Door hier elk jaar een pasfoto te plakken krijg je natuurlijk een hartstikke leuk beeld hoe je dochter of zoon is veranderd.

Ook tanden wisselen komt aan bod. Als je het leuk vind kun je bijhouden wanneer welke tand of kies door de tandenfee opgehaald werd.

Natuurlijk zijn er in het leven van een kind heel wat “eerste keren”. Achterin het boek kun je een aantal van deze “eerste keren” vastleggen. Zo kun je iets opschrijven over de eerste keer veters strikken, zonder zijwieltjes fietsen of met Oudjaar opblijven tot het vuurwerk.

Aanrader

‘Mijn schooljaren – Alle mijlpalen van 4 t/m 12 jaar’ is een grappig doe-boek voor vaders en moeders om de belangrijke gebeurtenissen van hun kind in vast te leggen. En ook kids zelf kunnen hier en daar een steentje bijdragen aan de vulling van het boek. Visueel is het boek aantrekkelijk, met vrolijke kleurtjes en ditto illustraties. Wat mij betreft een absolute aanrader!