Recordpoging Stick Storm kettingreactie met Phineas en Ferb

16 Aug 2013

Stick Storm is bedacht door de Amerikaan Tim Fort. Met zijn explosieve gadgets had hij veel succes in America’s Got Talent. Tim bouwt met spatels lange banen en bijzondere constructies en laat ze vervolgens spectaculair exploderen. Nu kan iedereen dat zelf proberen met Stick Storm, het nieuwe spel van Goliath.

De populaire Disney-serie Phineas and Ferb, waarin de broertjes al vele uitvindingen op hun naam hebben staan, start 7 september met het vierde seizoen. Om de lancering feestelijk in te luiden is aan de kijkers van Disney XD gevraagd om een originele Phineas and Ferb Kettingreactie te maken met huis-, tuin- en keukenspullen.

In Science Center NEMO zijn de hele zomer Phineas and Ferb workshops waarbij kinderen leren hoe ze het beste een kettingreactie kunnen maken. Alle filmpjes die zijn ingestuurd naar de site van Disney XD zijn bekeken en de inzending met de meeste stemmen mag 28 augustus het startsein geven voor de wereldrecordpoging. Zijn of haar kettingreactie is bovendien onderdeel van de Stick Storm-baan.

Bij de introductie van Stick Storm in Nederland organiseren Goliath, Disney XD en Science Center NEMO op woensdagmiddag 28 augustus in NEMO, Oosterdok 2, Amsterdam een wereldrecordpoging Stick Storm Kettingreactie met Phineas en Ferb om in Guinness World Records te komen.

De inloop is vanaf 13.30 uur, de recordpoging staat gepland voor 14.00 uur. Tim Fort en Goliath leggen op 28 augustus een parcours aan van 11.111 sticks om te laten exploderen.