Rosa – De kleine bloemenfee

1 Sep 2023

Rosa is een kleine bloemenfee die altijd alleen leefde in haar rozenstruik. Ze droomt ervan om een vriend te hebben, maar ze is te bang om ooit haar struik te verlaten. Op een dag kruist de avontuurlijke vlinder Silke het pad van Rosa en ze worden ondanks hun verschillen meteen vrienden. Silke wil op avontuur en Rosa wil in haar rozenstruik blijven. Maar wanneer Silke wordt ontvoerd door een gemene Steentrol, moet Rosa haar angsten loslaten en op een gevaarlijke reis gaan om Silke te redden.

De eerste bioscoopervaring vergeten kinderen niet snel. Hoe leuk is het om dit te doen met het magische, feelgood verhaal van de makers van Rita en de krokodil? Een film over het belang van jezelf zijn, vriendschap en dat het niet erg is om soms bang te zijn.

Het verhaal van Rosa is gebaseerd op de populaire gelijknamige boekjes van Josefine Ottesen. De regisseur zegt hierover:

‘Als kind las mijn vader altijd voor uit de boekjes van Rosa. En vandaag de dag zou ik niets liever willen dan in Zomerland wonen in de rozenstruik van Rosa.

Rosa – De kleine bloemenfee draait vanaf 27 september door heel Nederland in de filmtheaters.