Royal Christmas Fair in Den Haag

18 Oct 2018

Van vrijdag 14 t/m zondag 23 december wordt het romantische Lange Voorhout tien dagen lang omgetoverd tot de Royal Christmas Fair The Hague. Deze sfeervolle, gratis kerstmarkt viert haar vijfjarige jubileum met bijzondere evenementen zoals een Gospelnight, Christmas Thé Dansant en Christmas Sing Along.

De Royal Christmas Fair strijkt ook dit jaar weer neer aan (misschien wel) de mooiste laan van Nederland, het Lange Voorhout, in het historisch centrum van Den Haag. Ruim tachtig kersthuisjes en honderdduizend twinkelende LED-lichtjes in de bomen zorgen in deze prachtige omgeving voor de ultieme kerstsfeer. Door de unieke locatie is een bezoek aan de Royal Christmas Fair prima te combineren met een dagje Den Haag.

Highlights

De programmering op de Royal Christmas Fair is heel veelzijdig. Naast de sfeervolle aankleding met vuurtjes en veel lichtjes zijn er kerstacteurs, (kinder)koren, de enige echte Kerstman, culturele activiteiten en voorstellingen. Absoluut niet te missen dit jaar zijn de Gospelnight op zaterdagavond 15 december met een professioneel koor en dirigent, de Christmas Thé Dansant op zondagmiddag 16 december en de Christmas Sing Along op donderdagavond 20 december met favoriete liederen in een magische sfeer.

Royal Christmas Fair 2017 – foto: Anne de Rijke

Vrolijke kinderactiviteiten

De Royal Christmas Fair is het perfecte uitje voor het hele gezin. Terwijl volwassenen langs de kerstkraampjes slenteren, bij een warm vuurtje van een hapje en drankje genieten en meezingen met kerstklassiekers bij de Christmas Sing Along of Gospel Night, is er voor de jongsten een eigen programma samengesteld. Een kleine greep:

Op de foto met de Kerstman

Niets is leuker dan een high five of op de foto met de kerstman. Tijdens de Royal Christmas Fair krijg je daarvoor alle kans. Ondanks zijn drukke schema maakt de kerstman speciaal voor de kinderen elke dag een paar uurtjes vrij om met hen op de foto te gaan.

Meet & Greet met prinsessen

Zaterdag 15 december kunnen kinderen een wondere sprookjeswereld beleven bij een Meet & Greet met de prinsessen Belle en Assepoester van Kinderfeestje hwcevents. Ook zij gaan dolgraag op de foto met alle aanwezige kinderen.

Kinderworkshops

Op zaterdag 22 en zondag 23 december kunnen kinderen, begeleid door Kinderopvang 2Samen, gezellig knutselen en speciale kerstcreaties maken. Zo hebben ze iets moois om mee naar huis te nemen voor de feestdagen.

Praktische info

De Royal Christmas Fair is van 14 t/m zondag 23 december dagelijks geopend van 12.00 – 21.00 uur en gratis toegankelijk. De Haagse kerstmarkt is goed bereikbaar per auto, fiets en het OV en bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station. De entrees zijn bij de Kloosterkerk (hoek Parkstraat / Lange Voorhout), Hotel Des Indes (Denneweg) en de Amerikaanse ambassade (Toernooiveld).