Schuimkoekjes

23 nov 2009

Lekker snoepen van je eigengemaakte schuimkoekjes. Lees hoe je ze maakt.

Dit heb je ervoor nodig

  • 1 eiwit (dit krijg je door een ei te splitsen in een dooier en een eiwit)
  • 50 gram poedersuiker

Zo maak je de koekjes

  • Verwarm de oven tot 110 graden.
  • Het eiwit klop je met een garde of een mixer tot het een schuimige, stijve massa wordt. Wanneer je de garde uit het eiwit haalt en je ziet een “piekje” ervan overeind blijven staan, is het stijf genoeg.
  • Vervolgens roer je beetje bij beetje de poedersuiker erdoor. Doe dit totdat alle suiker er goed doorgeroerd is.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Neem met een theelepeltje wat van het mengsel en leg dit als een bolletje op het bakpapier. Doe dit ook met de rest van het mengsel.
  • Doe de bakplaat in de oven en bak de schuimkoekjes 45 minuten.
  • Laat ze daarna 15 minuten afkoelen voordat je ze op gaat smullen!

Door wat levensmiddelenkleurstof aan het mengsel toe te voegen, krijg je heel kleurrijke koekjes.

Niels ~ op 18 september 2016 om 12:33

Het was heel lekker en wij gingen heel erg genieten

geen naam ~ op 8 maart 2015 om 14:12

Jammer dat er geen tempratuur bij staat. en het lijkt me wel erg lastig de bakplaat in een hoek van 110 graden te zetten zonder dat het bak papier er af valt.

minnash ~ op 11 oktober 2013 om 10:49

Hoi Sanne, Temperatuur: verwarm de oven tot 110 graden.

sanne ~ op 10 oktober 2013 om 18:40

jammer dat er geen tempratuu bij staat

Bert ~ op 23 oktober 2012 om 19:21

als je iets vetvrij moet je de kom en klopper ook nog met citroensap reinigen.

Biscotti Aurelia ~ op 16 september 2012 om 12:52

Hebben jullie geen afbeelding van de koekje.

Rene ~ op 21 april 2012 om 15:16

Heel Lekker. Goed idee in plaats van het weggooien van eiwit als je alleen eigeel nodig hebt. @Nikkie: als het niet stijf wil worden is waarschijnlijk je kom of je mixer te vet of er zit nog een beetje eigeel bij. Maak alle spullen heel goed schoon met heet water en droog het goed af met een schone theedoek voordat je begint.

Houten Speelgoed ~ op 13 september 2011 om 18:31

Yummie. Dat ziet er lekker uit. Krijg er spontaan honger van.

nikkie ~ op 28 augustus 2011 om 14:33

het is heel stom het word maar niet stijf ( de ei dan he met suiker he ) en nu tja nu weet ik t niet weer wat ik moet doen want vorige keer ook al weggegooit en tja nu wil ik niet weer doen he. help kan iemand me helpen

yousra ~ op 20 oktober 2010 om 8:51

ik vind ze heerlijk ik weet of het dezelfde zijn die ik maak maar ze lijken er erg op maar bij creatief zou ik meer zoiets als knutselen zetten en koken es wel iets heel anders maar toch wel erg lekker

leone ~ op 15 juni 2010 om 14:30

wouw, het was echt heerlijk!!! maar met een heteluchtoven zou ik hem er wel wat langer in doen anders wordt de onderkant niet hard!

leone ~ op 14 juni 2010 om 18:27

oohw beetje mislukt!!!!!! maar nu zijn we ze opnieuw aan het maken nu gaat het me wel lukken!!!! i love it! het scheelt nu al wel weer dat ik erg van bakken houd en dat het me nu hopelijk wel lukt!!! ik plaats straks het smullen!

leone ~ op 14 juni 2010 om 18:12

wat een leuk idee!! ik ben het nu aan het maken het zit nu in de oven, ik denk dat het gaat mislukken, omdat ik eerst gewoon het eiwit erin had gedaan, en toen meteen de suiker, nou probeer het dan maar eens stijf te krijgen! ik hoop dat ze lekker smaken, ik plaats straks nog wel een reactie dan zijn jullie daar ook weer mee op de hoogte! groetjes!

floor ~ op 8 mei 2010 om 10:47

Ik vind het een leuk recept. Ik ga hem zometeen maken samen met m'n zus. Ik hoop dat ze lekker worden.

Anne ~ op 24 april 2010 om 9:39

Ik vind ze heerlijk. Ik weet niet of het dezelfde zijn die ik maak. Maar ze lijken er erg op. Maar bij creatief zou ik meer zoiets als knutselen zetten, En koken is wel iets heel anders. Maar toch wel erg lekker:).