Het 11e seizoen van Taarten van Abel gaat van start

16 Feb 2014

Binnenkort gaat het elfde seizoen van Taarten van Abel  — de wekelijkse kindertalk- en bakshow — van start. Bakker Abel (Siemon de Jong) reist door Nederland om bij kinderen thuis een taart te bakken voor een bijzonder persoon.

De eerste aflevering is te zien op zondag 2 maart om 10.00 uur bij VPRO’s Zapp op Nederland 3. Hieronder vind je info over de eerste vier van de zeventien afleveringen.

Aflevering 1: Alwin

Alwin heeft iets goed te maken. Twee jaar geleden kreeg hij ruzie met zijn vriend Jan Wicher over een DS-kaartje. Sinds die tijd spreken ze niet meer met elkaar. Daar baalt Alwin van. Daarom maakt hij voor Jan een reuze Nooit-Meer-Botsen-Bol, in de hoop dat hij de vriendschap kan herstellen.

Aflevering 2: Rosemarijn

Rosemarijn is hoteldebotel op Rolf, haar eerste vriendje. Rolf is populair en heeft nog twee andere vriendinnetjes. Dat vindt Rosemarijn maar niets. Omdat Rolf accordeon speelt, bakt ze een ‘bespeel-mijn-harttaart’ om hem zo te vragen of zij zijn enige vriendinnetje mag zijn.

Aflevering 3: Siddh

Siddh werd gepest en durfde niet meer over straat nadat een paar jongens hem in elkaar hadden geslagen. Angelique, zijn overblijfjuf en zonnenstraal, heeft in die tijd veel geholpen. Daarom maakt Siddh voor haar een zonnentaart met een stoere draak, want dat is haar Chinese sterrenbeeld.

Aflevering 4: Ziggy

Tot anderhalf jaar geleden zag zijn leven er overzichtelijk uit. Ziggy woonde met zijn zus en ouders in Leidschenveen. Toen werd zijn moeder verliefd op een ander en kreeg ook zijn vader een nieuwe vriendin … in Amerika. Morgen vertrekt hij naar de Verenigde Staten. Ze gaan mailen, skypen en Ziggy wil zo vaak als mogelijk naar zijn vader toe vliegen. Maar hij gaat hem missen en verrast hem nu alvast met een rastataart op zijn afscheidsfeest.