Taartrovers Film Festival

8 Mar 2019

Op vrijdag 19 april opent het Taartrovers Film Festival haar deuren voor publiek in het Groninger Forum in Groningen. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar toert tot oktober langs Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Veel films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien; lange en korte, spannende en zoete, ontroerende en grappige films (en hier en daar een experimentele film). Bij Taartrovers Film Festival kijk je niet alleen film, je kan er ook veel ontdekken, maken en spelen met al je zintuigen.

Iedereen die naar de film gaat, mag de hele dag ronddwalen in de Speeltuin van de Verbeelding. Ga er op expeditie met je oren. Wat doen geluiden met de beelden die je ziet? Maar ook omgekeerd, kan jij tekenen wat je hoort? Kom kijken in het donker, wat doet licht met vorm en kleur? Ontdek hoe beelden groter groeien door projectie. Knoei met water, klieder met zand en laat het licht er mee stoeien. Betover je ogen met de illusie van beeld in beweging. Kruip in de mini-studio waar je kan spelen in een zelf getekend decor, met fantastische kostuums en grappige props. Speel er je eigen film. Bak tenslotte een verrukkelijk taartje in de filmfoyer, want het is feest en taart hoort erbij!

Taartrovers films

De films die bij Taartrovers draaien, voeren je weg van de gebaande paden en laten je met andere ogen kijken naar de wereld om je heen. Ervaar onder andere de volgende films tijdens Taartrovers.

Nimbus de Wolkenvanger

Nimbus de Wolkenvanger is een korte animatiefilm (3+) over een dapper jongetje dat wolken vangt en graag met licht en sterren speelt. Dan gaat het stormen en onweren, de wolken willen niet langer opgesloten zitten en breken los. Nimbus gaat hoog de bergen in, helemaal tot in de lucht, de wolken achterna ….

Evi & Co

Evi heeft een heel eigen blik op de spullen die haar omringen. De dingen in de kringlooploods van haar ouders krijgen in haar grenzeloze fantasie een nieuw leven. Haar opa Co speelt graag met haar mee. Met z’n tweetjes laten ze los wat is en staan ze open voor wat ze zien. Zo beleven ze, met de spullen van vroeger, speelse, grappige en soms ook ontroerende verhalen.

Evi & Co (4+) is gemaakt voor televisie maar speciaal voor Taartrovers Film Festival zijn vijf verhalen samengebracht tot een film.

Ki

Ki (6+) gaat over kracht en angst, over liefde en loslaten. Het is een film met serieuze thema’s, die poëtisch en verbeeldend zijn verfilmd vanuit de beleving van een kind. Yuki van zeven moet verder leven terwijl haar grote zus Iwa dood is, en dat durft ze niet. In een fijne en spannende droom vindt ze Iwa terug en dolen ze samen rond op zoek naar hún boom.

Het is een film die betovert door de sfeer en je raakt zonder sentimenteel te zijn. Een film die terug doet denken aan de legendarische Gebroeders Leeuwenhart, van Astrid Lindgren. Een avontuur over leven en dood, over de band tussen broers en zussen, met sprookjesfiguren en een parallelle wereld.

Programma Taartrovers Film Festival 2019

  • Groningen, Groninger Forum — 19 april t/m 22 april
  • Amsterdam, EYE Filmmuseum — 29 april t/m 5 mei
  • Eindhoven, Natlab Eindhoven — 14 oktober t/m 18 oktober

Meer info