Taartrovers lanceert online platform Taartrovers Thuis

6 Apr 2020

Ook voor peuters en kleuters is de wereld klein geworden. In de bioscoop of klas samen mooie films kijken, is er even niet meer bij. Taartrovers biedt ouders en jonge kinderen daarom een mooie ontdekkingsreis in huis.

De mooiste korte films en activiteiten voor peuters en kleuters gratis online.

Op het gratis online platform Taartrovers Thuis staan korte, bijzondere films met creatieve en onderzoekende activiteiten voor iedereen. Het online programma op is zo voor iedereen toegankelijk: https://www.taartrovers.nl/filmfestival/nl/thuis

Taartrovers, bekend van onder meer het jaarlijkse Taartrovers Film Festival, selecteerde voor Taartrovers Thuis een aantal bijzondere korte films. Het zijn films die je met andere ogen laten kijken naar de wereld om je heen. De kinderen kijken mee, gaan op onderzoek en spelen met hun verbeelding. Want zo verander je je eigen huis, tuin of balkon in de wereld waarin je wilt spelen. Regelmatig verschijnen nieuwe korte films met activiteiten voor peuters en kleuters op Taartrovers Thuis, zodat zij steeds opnieuw kunnen spelen, ontdekken en ervaren. Iedere dinsdag en donderdag wordt een nieuwe film met activiteiten aan het programma toegevoegd.

Zelf aan de slag met Taartrovers

Juist in deze tijd vindt Taartrovers het belangrijk om de mooie films met de daaraan verbonden creatieve, uitdagende, onderzoekende en inspirerende activiteiten te delen. Taartrovers ontwikkelt deze activiteiten zelf. De activiteiten zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor online gebruik thuis. Ouders en kinderen kunnen thuis zelf aan de slag met Taartrovers. Natuurlijk mogen ook leerkrachten de films en activiteiten als onderdeel van hun online lessen gebruiken.

Christiaan Franken is vader van Féline (4):

“De COVID19 pandemie beperkt het dagelijks leven en brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Het is prachtig om te zien hoe culturele instellingen innovatieve concepten voortbrengen die jonge kinderen stimuleren in ontwikkeling en blijvend verbinden met kunst en cultuur. Taartrovers onderscheidt zich in dit landschap, het programma begeleidt mijn dochter in het scheppen van haar eigen imaginaire wereld en het voeden van verbeeldingskracht”

Het programma

Elke aflevering van Taartrovers Thuis begint met het kijken van een korte film. Dat kan zo vaak als je wilt. Maar het blijft niet bij kijken: duik samen met Taartrovers in de film en doe mee. Bij iedere aflevering is voor ouders en leerkrachten een handleiding van de activiteit te vinden die hoort bij de film. In de audio opnamen worden de kinderen meegenomen in wat zij zagen en wat zij nu zelf kunnen doen. Taartrovers Thuis vind je op de website van Taartrovers: https://www.taartrovers.nl/filmfestival/nl/thuis

Over Taartrovers

Bij Taartrovers ontdekken jonge kinderen op een speelse wijze de kracht van film en verbeelding. Kleine kinderen zijn grote onderzoekers. Ze gebruiken het liefst al hun zintuigen. Onze programma’s bestaan uit kunstzinnige filmvoorstellingen en interactieve installaties. Zo scheppen we een imaginaire wereld en voeden we de verbeeldingskracht. Taartrovers laat kinderen onderzoeken, spelen, maken en ontdekken. Op deze manier kunnen ze vormgeven aan hun gevoelens, beelden en verhalen. Hierdoor groeit hun zelfbewustzijn en gevoel van eigenwaarde, een mooie basis voor het leven. Het is onze missie om spel met film, kunst en verbeelding onderdeel te maken van het leven van jonge kinderen op álle plekken in de samenleving. Nu dat even niet in het theater of op school kan, komt Taartrovers graag bij de kinderen thuis.

Meer zien? Bekijk de video: