Twaalfhonderd scholieren bij vijfde Vredesloop in Den Haag

21 Sep 2012

Bijna twaalfhonderd schoolkinderen en diverse bekende Nederlanders namen vanochtend deel aan de vijfde Vredesloop in Den Haag. 

Vandaag viert Den Haag, de Internationale Stad van Vrede en Recht, de Internationale Dag van de Vrede 2012. Vanochtend verzamelden zich vanaf 8.30 uur bijna twaalfhonderd Engelse, Franse, Hindoestaanse en Nederlandse schoolkinderen in de tuin van het Vredespaleis.

Na korte speeches van burgemeester Van Aartsen, wethouder Van Engelshoven, vice-president ICJ en rechter Bernardo Sepúlveda-Amor, actrice Vera van der Horst (Spangas) en presentator Ewout Genemans (Willem Wever) lieten de scholieren allemaal een witte ballon los. De burgemeester en de wethouder staken vervolgens de vredesvlam aan en gaven om 9.30 uur het startsein voor de vijfde Vredesloop.

Met de tocht naar het mini-Vredespaleis in Madurodam vroegen de kinderen, die vele spandoeken droegen, aandacht voor het lot van hun leeftijdsgenoten in oorlogs- en conflictgebieden. Aan de Vredesloop namen diverse bekende Nederlanders deel. Behalve de Haagse burgemeester en wethouder, Vera van der Horst en Ewout Genemans ook spelers van ADO Den Haag en de Hagenezen Tony en Bibi, beter bekend als Sterretje en Kabouter uit Oh Oh Cherso. De tocht eindigde om 10.15 uur in Madurodam met een spetterend optreden van Ali B en scholieren die een vredesrap zongen.