Chemische experimenten voor kids

21 Apr 2008

Verbluffende chemische experimenten voor kinderen — dat is de titel van een boek dat m’n dochter gisteren op d’r verjaardagsfeestje kreeg. Boordevol formules die sissen, schuimen, spetteren en spatten.

In Verbluffende chemische experimenten voor kinderen zijn een heleboel leuke chemische proefjes bij elkaar gebracht. De meeste proeven kunnen kinderen zelf doen. En als de assistentie van een volwassene nodig is, staat dat er duidelijk bij vermeld.

Volgens mij kan het wel een enorme kliederbende worden bij de uitvoering 🙂 Want ze kunnen in het boek wel zeggen: kun je een rauw ei laten stuiteren? Het antwoord is ja en je kunt het nog bewijzen ook!, maar wat als het toch niet zo is?

Verbluffende chemische experimenten voor kinderen van Joe Rhatigan & Veronika Alice Gunter. Met illustraties van Tom LaBaff, ISBN 978-90-447-1730-3

gaat je niks aan ~ op 20 March 2012 om 17:07

ik vind het geweldig maar er mag wel wat meer op deze saait en leukeren dingen.

sandy ~ op 3 August 2011 om 19:06

geinig

joukje ~ op 21 July 2011 om 20:52

kijk voor meer chemische experimenten voor kids eens op www.c3.nl, in het bijzonder: http://www.expeditionchemistry.nl/categorie/proefjes/ dit zijn superleuke proefjes voor basisschoolkids, die je kunt doen met huis-tuin-en keukenspulletjes!