Voorjaarsvakantie in Het Scheepvaartmuseum in het teken van Michiel de Ruyter

18 Feb 2015

In Het Scheepvaartmuseum zijn extra activiteiten te beleven voor grote en kleine helden tijdens de voorjaarsvakantie van 14 februari t/m 1 maart. Kinderen en ouders gaan aan de slag met vragen als Wie is jouw held? en Hoe word je er zelf eentje, zoals Michiel de Ruyter?

Bovendien is er de laatste kans om nog één keer de familietentoonstelling Matje & Roosje en Circus Zee te bezoeken.

Held in zicht

Een held word je niet zomaar. En als je er een bent, dan moet iedereen dat kunnen zien. Hoe doe je dat? Trouwens, wie is jouw held? Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen er zelf mee aan de slag. Ondertussen krijgen hun (groot)ouders meer te horen over zeeheld Michiel de Ruyter. Hoe is het De Ruyter eigenlijk gelukt om ‘held’ te worden? Hoe komt het dat we nu nog steeds over hem praten? De activiteit ‘Held in zicht’ is dagelijks van 14 februari t/m 1 maart om 13.00 uur. Duur ca. 40 minuten.

Jij bent een held!

De vis Popo zwemt rond in Het Scheepvaartmuseum. Met zijn vriend de kapitein vertelt hij over een grote reis met een schip waarbij van alles mis ging. Gelukkig weet Popo steeds een oplossing te verzinnen. Voor de kapitein is het helemaal duidelijk: je bent een held. De belevenis ‘Jij bent een held!’ is voor de allerjongsten t/m 6 jaar, dagelijks van 14 t/m 27 februari om 12.00 en 14.00 uur. Duur ca. 20-30 minuten.

Matje en Roosje en Circus Zee

Kinderen van 3 tot 6 jaar en hun familie hebben in het weekend van zaterdag 28 februari en zondag 1 maart de laatste kans om de kleutertentoonstelling Matje & Roosje en Circus Zee te beleven. Binnenkort opent Het Scheepvaartmuseum namelijk een nieuwe familietentoonstelling. Matje & Roosje en Circus Zee sluit daarom per 2 maart. Dat mag niet ongemerkt voorbij gaan. Kleuters kunnen dansen als een visje in de zee en een mooi afscheidscadeau maken om mee naar huis te nemen. Op 28 februari en 1 maart van 12.00 tot 15.00 uur.

Meer info

Voorjaarsvakantie in het Scheepvaartmuseum