Wat zou jij bouwen met Light Stax?

24 Dec 2014

LIGHT STAX zijn vierkante bouwstenen in zes verschillende kleuren— rood, oranje, geel, groen, blauw en wit. Het bijzondere aan deze bouwstenen is dat ze licht geven. Met deze stenen kun je dus niet alleen hele mooie creaties bouwen, omdat de blokken licht geven ziet jouw bouwwerk er bovendien supergaaf uit!

Als je de Light Stax stenen op de meegeleverde grondplaat klikt, dan worden ze verlicht. Dat komt omdat er in elke bouwsteen een LED-lampje zit. Ook stenen die met elkaar verbonden worden geven licht. De Light Stax set werkt op batterijen, of met behulp van de USB-kabel.

Lichteffecten

Met de grondplaat kun je de lichteffecten instellen, door op het logo te duwen. Er zijn vier mogelijkheden:

  • continu verlichte stenen
  • de stenen knipperen
  • de stenen gloeien langzaam op
  • de bouwstenen zijn verlicht en gaan na 15 minuten automatisch uit. Handig om je bouwwerk als bedlampje te gebruiken

In de doos

De Light Stax set die wij ontvingen bevat — behalve een grondplaat en een USB-kabeltje — 24 bouwstenen, 4 van elke kleur.

review-light-stax-5

Aan de slag

De stenen zijn vierkant van vorm en je kunt ze gemakkelijk op elkaar klikken. De stenen zitten stevig vast, maar niet zo strak dat het voor kleine kinderen lastig is om ze weer los te maken. Wellicht dat de allerkleinsten (Light Stax zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar) hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken.

Het is best leuk om iets te gaan bouwen. Wij hebben de grondplaat met de USB-kabel aangesloten. Dan wordt een bouwsteen meteen verlicht als je hem op de grondplaat of op een eerder geplaatste steen vastklikt.

We merken dat je wel aardig wat bouwstenen nodig hebt om een bouwwerk te maken. Met de 24 stenen in onze set kom je niet zo heel ver. Als je een figuur of groot bouwsel wil maken kom je al snel blokken tekort.

review-light-stax-1

Gelukkig zijn er van Light Stax grotere sets verkrijgbaar, met 32 of zelfs 102 bouwstenen. En er zijn ook uitbreidingssets te koop. Daar zitten zes stenen in.

Win deze Light Stax set

Wij zijn enthousiast over de Light Stax bouwblokken en zijn benieuwd naar jouw mening.

Van Brand Traders mogen we een Light Stax set weggeven.

Wat zou jij bouwen met Light Stax? Vertel ons in de reacties wat jij met deze lichtgevende blokken zou maken. Het leukste idee wordt beloond met deze Light Stax set (winkelwaarde € 24,95). Natuurlijk willen we daarna wel graag zien wat je gebouwd hebt.

Corrina Veldkamp ~ op 13 November 2020 om 2:08

Hallo beste leuk voor kids, Ik werk met meervoudig gehandicapte kinderen, die erg vaak ook een visuele beperking hebben. Ik was op zoek naar fluoriserend blokken ,die zijn er niet. Nu kwam ik u product tegen en werd erg enthousiast. Dit zou misschien wel een erg leuk speelgoed zijn waardoor onze leerlingen kunnen zien wat ze bouwen en het licht hen een erg ontspannen ervaring laat beleven. Ik heb een brutale vraag. Zouden jullie mij zo’n doos willen sponseren , zodat ik dit met mijn leerlingen kan uitproberen . Vooral in de MSR ( snoezel ruimte) . Zodat wanneer dit erg fijn , goed .,prettig en de leerlingen veel speel plezier aan beleven . Ik de directie kan overtuigen en laten zien dat dit speelgoed materiaal( bouwstenen geschikt is voor de leerlingen en we hier in de toekomst meerdere dozen vanaf kunnen nemen. . U denkt natuurlijk waarom kopen ze niet gewoon zo’n set. Alleen dat is erg lastig we kunnen dat niet met 18 klassen dit uitproberen en binnen de gestelde retour tijd terug zenden. Daarbij komt dat we binnen school hiervoor maar een beperkt budget voor hebben. Hopelijk bent u even enthousiast over mijn vraag en geeft u mij de kans om de leerlingen hiermee te spelen en in de toekomst nog meer leerlingen hier door een fijnere meer gerichte belevings ervaring kunnen opdoen. Ik heb nog een vraag, hebben jullie deze blokken ook in combinatie met light en klank In jullie assortiment of bestaat dit net. Hartelijk dank voor de tijd die ik van u gevraagd heb om mijn e-mail te lezen en ik hoop van harte dat u aan mijn wens gehoor zou willen en kunnen geven.

Ann Boogmans ~ op 8 February 2016 om 10:50

Ik geef thuisonderwijs aan een 11 jarig kind met een meervoudige beperking. Naast een motorische beperking heeft hij ook een visuele beperking. Ik ben dus steeds op zoek naar materialen die voor hem boeiend zijn en die hij zelfstandig kan uitvoeren. Met gewone grote bouwblokken maken we al eenvoudige opstellingen zoals een toren, een eend, een vis, met z'n verjaardag hebben we het cijfer 11 gemaakt,.. Uit onderzoek is gebleken dat voorwerpen die oplichten beter zichtbaar zijn voor hem. Wat er gemaakt wordt is nooit op voorhand bepaald. Hij houdt van de ideeën en de creativiteit van het moment, maar het zijn wel steeds leuke bouwwerkjes. Het zou leuk zijn dat we iets kunnen maken om z'n rolstoel te verfraaien. Als hij dan op stap gaat en de usb kabel in een opgeladen draagbare computer plugt, heeft hij een verlichte rolstoel.

J van leeuwen ~ op 7 December 2015 om 8:00

Wij willen proberen een piek voor de kerstboom te bouwen!! Groetjes chris en rick (10 en 7 jaar)

Esther ~ op 27 February 2015 om 14:42

Suze van 2,5 zou de stenen waarschijnlijk gebruiken om haar prinsessen kasteel van Duplo nog sprookjesachtiger te maken dan hij al is. Haar favoriet is een trap maken naar de toren. Een verlichte trap is dan helemaal super :)

Helen ~ op 23 February 2015 om 1:17

Onze dochter van 2,5 jaar is een zeer gedreven Duplo bouwer, maar nog niet zo bedreven in echte figuren, dus ik denk dat ze een superlange toren zal bouwen. Of een huisje of een vliegtuig, wat in alle gevallen toch wel neerkomt op een brok stenen en een hoop fantasie en een heleboel inlevingsvermogen van de uitverkoren bewonderaar aan wie ze het bouwsel wil showen. En het bouwsel dan 's avonds mee in bed willen nemen. Haar nichtje krijgt stax van ons voor haar verjaardag en als onze muppet deze hier wint, hoeft ze niet meer jaloers te zijn.

Ingrid ~ op 1 February 2015 om 21:33

Mijn oudste dochter wil er een spook van maken om de monsters op haar kamer te verjagen.

Karin ~ op 11 January 2015 om 16:47

Sjoerd wordt eind januari 7 jaar. Hij zag dit materiaal en had het meteen over een vliegtuig. Met duplo heeft hij het voorbeeld al gemaakt. Leuk om te zien hoe kinderen door een prijsvraag getriggerd worden om iets te bedenken!

Sanya Aukje ~ op 10 January 2015 om 9:47

Sanya (5) zou er een mooie prinsessekasteel van willen bouwen met een elfje erin. Sanya vindt deze bouwstenen erg mooi en vraagt zich af of het misschien magische stenen zijn. :-)