Wereldkampioenschap Stratego in Naarden

30 Jun 2018

Dit jaar wordt er van 23 tot en met 26 augustus in Nederland op wereldniveau gestreden om elkaars vlag tijdens het Wereldkampioenschap Stratego. Naarden-Vesting zal het strategische middelpunt zijn.

Tussen de grachten, poorten, bastions en tunnels van Naarden-Vesting — één van de best bewaarde vestingsteden van Europa— zullen ongeveer 100 Strategospelers de strijd aangaan. Wie heeft de slimste opstelling en beschikt over de beste strategie om zijn of haar internationale tegenspeler te verslaan tijdens dit 21ste Wereldkampioenschap Stratego?

Het Wereldkampioenschap staat open voor alle fanatieke Stratego spelers. Jong of oud, beginner of ervaren, iedereen is welkom en wordt ingedeeld met tegenstanders van min of meer gelijke niveaus. Het WK biedt gezelligheid, zinderende spanning en de kans op eeuwige roem. Met deelnemers uit Griekenland, Duitsland, België, Engeland en zelfs Amerika is het Wereldkampioenschap de ideale gelegenheid om Stratego vrienden van over de hele wereld te ontmoeten in een ongedwongen setting, genietend van het geliefde spel Stratego.

De officiële opening vindt plaats op donderdag 23 augustus om 13.15 uur, als een kanonschot het startsein geeft voor het 21ste Wereldkampioenschap. Het kampioenschap begint in het prachtige Nederlands Vestingsmuseum met het WK Barrage, waarbij iedere speler met slechts acht stukken speelt in plaats van de gebruikelijke 40. Op vrijdag en zaterdag wordt het WK Classic (met 40 stukken) gespeeld en op zondag het WK voor Landenteams. Deze vinden plaats in Het Arsenaal in Naarden.

Durf jij de strijd aan?

Meer info over het WK