Worden hand spinners de nieuwste rage?

16 Mar 2017

In Amerika zijn ze op het moment razend populair: de zogenaamde hand spinners. Hand spinners zijn kleine speeltjes die je op je met je vingers kan laten ronddraaien.

Een fidget (het Engelse woorden voor friemelen) hand spinner is een kleine, simpele gadget die er een beetje uitziet als een werpster met drie spaken. In elke spaak van de spinner zit een cirkelvormig gat. Hierin bevindt een ring die kan draaien. Ook in het midden zit zo’n ring. Meestal zit er een dop op de middelste ring, zodat je de handspinner gemakkelijker kan vasthouden.

Rustgevend speeltje

De stressbal en de Kubus van Rubik zijn ooit bedacht om mensen rustig te maken en of voor betere concentratie. Ook de fidget handspinner is oorspronkelijk ontwikkeld als rustgevend speeltje: bijvoorbeeld voor onrustige en drukke personen. Daarnaast kan de spinner meehelpen om je concentratievermogen te vergroten.

Geen idee of een spinner echt rustgevend werkt. Een fidget spinner is vooral een leuk speeltje. Dus wordt de gadget — door jong en oud — gewoon voor de lol gebruikt om allerlei behendige trucjes mee uit te halen.

Nieuwe trend

Wat denk jij? Waait de hand spinner rage over vanuit Amerika? Worden handspinners binnenkort ook in Nederland een super populair speeltje?

Waar koop je een hand spinner?

Een fidget hand spinner kun je in onze webshop kopen. De spinners zijn in diverse kleuren verkrijgbaar.

Naar de Leuk voor kids Webshop

Wil je meer weten over fidget hand spinners? Hier lees je alles.