Zeeschuimers gezocht

16 Apr 2018

Kom tijdens de meivakantie naar de Piratenweken in Het Scheepvaartmuseum.

Alle stoere zeeschuimers zijn tijdens de meivakantie (28 april t/m 13 mei 2018) welkom bij de Piratenweken in Het Scheepvaartmuseum! Er zijn allerlei activiteiten voor families met kinderen van 3 t/m 12 jaar. Dit jaar programmeert Het Scheepvaartmuseum voor de jongste museumbezoekers (3+) voor het eerst activiteiten rondom de boeken van Aadje Piraatje van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. Er is een Aadje Piraatje voorstelling, een knutselactiviteit en een speurtocht. Voor families met kinderen vanaf 7 jaar is er een spannende rondleiding op het VOC-schip en een lezing over piraten.

Voor de allerkleinsten is er dagelijks een Aadje Piraatje-knutselactiviteit én een Aadje Piraatje-speurtocht. Op een aantal dagen kunnen kinderen naar de Aadje Piraatje voorstelling. Daarnaast is er dagelijks een vrolijk kleuterprogramma op het VOC-schip Amsterdam. Ga mee met Rinus de Rat en zijn vriendinnetje Roxy aan boord en beleef samen een spannend avontuur.

Voor bezoekers van alle leeftijden is het VOC-schip Amsterdam met een beetje fantasie net een écht piratenschip. Hoe zou het geweest zijn aan boord van een piratenschip? Ga mee op onderzoek met de dagelijkse familierondleiding en luister naar echte verhalen over matrozen, kapers en piraten. Leer meer over het leven als piraat. Wat moest hij bijvoorbeeld doen als hij zijn been verloor? En wie was de allereerste Nederlandse piraat? Kom dan naar de familielezing over piraten.

Meer informatie over alle activiteiten, de data en tijden op www.hetscheepvaartmuseum.nl/piratenweken