Drakologie: alles over draken. Jonge draken

27 Oct 2007

Het nest van een draak hoeft geen zachte ondergrond te hebben. Drakeneieren kunnen wel tegen een stootje. Het is wel een voorwaarde dat het drakennest warm is. Om deze reden spuwt een broedende draak om de drie uur vuur over de eieren.

Als je een drakenei weet te bemachtigen, zou je het ei kunnen uitbroeden. Je hebt net geleerd dat een drakenei warm gehouden moet worden. Daarom moet je het ei de hele broedtijd (het duurt zo’n drie jaar voordat een draak uit zijn ei kruipt) op een vuur van brandende kolen leggen.

Wanneer het ei uitkomt denkt de babydraak (met een beetje geluk tenminste) dat jij zijn ouder bent. Om een jonge draak goed te eten te kunnen geven heb je trouwens wel een grote voorraad voedsel nodig. Een boerderij met 300 koeien zou voldoende moeten zijn.

Een opgroeiende draak verlaat op een gegeven moment het nest. Aan het gedrag van het drakenjong kun je zien dat-ie op het punt staat om te gaan uitvliegen:

  • Het draakje wil kostbare voorwerpen die het naar het nest heeft gesleept niet meer teruggeven — berg glimmende of kostbare dingen dus goed op
  • Het drakenjong gaat op zoek naar vuurstenen en zorgt hiermee voor steeds grotere vonkenregens
  • De jonge draak begint je als een papegaai na te praten (let dus goed op wat je zegt — vooral als er visite is zal hij je woorden herhalen)

Uit: Uit Dr Ernest Drake’s Drakologie – Het complete drakenboek

Rixt ~ op 28 June 2017 om 16:18

Mijn hele kamer zit vol met drakologie

vincent ~ op 26 July 2015 om 17:33

Ik hou erg van draken en met dit echt super

Femke ~ op 7 March 2012 om 20:32

saai

Frederique Berets ~ op 23 June 2011 om 17:17

Het stukje is goed voor mijn boekje.

minnash ~ op 17 December 2010 om 7:30

@frank @saartje Klopt. De tekst komt ook uit Dr. Ernest Drakologie - Het complete drakenboek. Bij andere stukjes over draken stond het erbij, hier eerst niet. Het boek is trouwens een echte aanrader voor iedereen die alles over draken wil lezen!

frank ~ op 16 December 2010 om 20:39

Goed stukje maar een beetje kort

saartje ~ op 24 March 2010 om 19:35

dit is een goed stukje tekst ik heb een boek drakologie waarin precies het zelfde staat ! mijn spreekbeurt gaat over draken waarin ik dit ook noem