Feestelijke Thuispremière van Zwaantje Trakteert

21 Apr 2020

Woensdag 29 april om 11.00 uur zijn alle kinderen welkom bij Taartrovers Thuis. Dan vieren we samen de Thuispremière van Zwaantje Trakteert, een filmklassieker van de Taartrovers.

In deze korte roadmovie volgen we jarige Zwaantje op haar fiets. Zij gaat naar school om te trakteren, met een snoeptrommel achterop. De gulzige buurvrouwen smullen, haar buurjongen verveelt zich en de plaatselijke fanfare komt langs. In Zwaantjes verbeelding zien we veel meer. We leven mee met haar traktatie die in kleurrijke animaties tot leven komt.

Zwaantje vraagt alle peuters en kleuters om voor de Thuispremière hun mooiste feestkleding aan te doen, deftig te stappen over de deurmat en te zwaaien naar hun ouders, broers en zussen, als die de premièregangers op de foto zetten. Na de première kunnen alle kinderen net als Zwaantje spelen met hun verbeelding in een vrolijke activiteit voor thuis.

Meer Taartrovers Thuis

Voor en na de Thuispremière is er nog veel meer te zien en doen. Heb je vakantie of gewoon zin in een film? Kom dan gerust kijken bij Taartrovers Thuis. Dit gratis online programma zit vol met toffe korte films, die stuk voor stuk verbonden zijn met speelse en creatieve activiteiten voor jonge kinderen. Vouw je moeder tot een vliegtuig en laat haar zweven door de lucht. Fabriceer met Monsieur Carton je eigen speelgoed van een doos. Speel met zon en schaduw, met kleuren en vormen. Kweek met Boontje een reuzeboon in een glazen huisje. Bouw een lange omvalbaan met Evi en haar opa Co en bak een feesttaart voor een picknick in huis of op de stoep, maar pas op voor de Taartrovers …

Verrassing voor jarige peuters en kleuters

Voor alle peuters en kleuters die in de meivakantie net als Zwaantje jarig zijn, is er een extra verrassing. Ben je in de meivakantie jarig? Stuur dan je thuispremière foto met vermelding van je leeftijd, naam en adres naar [email protected], dan stuurt Zwaantje haar traktatie naar je op.

Over Taartrovers

Taartrovers ontwikkelt programma’s voor jonge kinderen waarin ze spelen met film & verbeelding, zoals de Taartrovers Film Festival Toer, Mobiel Film Atelier, Cinemini op Zondag (in samenwerking met Eye) en sinds kort Taartrovers Thuis. Geïnspireerd door korte kunstzinnige films gaan de kinderen zelf aan de slag. Want zo verander je je eigen huis, tuin of balkon in de wereld waarin je wilt spelen. Taartrovers Thuis spreekt de kinderen rechtsreeks aan in korte podcasts, waardoor ze zelf aan het roer staan.