Jeugdfilm Vechtmeisje in première op het Nederlands Film Festival

16 Aug 2018

Op zondag 30 september gaat de speelfilm Vechtmeisje van regisseur Johan Timmers in première op het Nederlands Film Festival.

Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12) met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Vechtmeisje is een film voor tieners en en hun ouders. Hoofdrollen zijn voor de talentvolle Aiko Beemsterboer, Noa Farinum en Bas Keizer. Regisseur Johan Timmers over Vechtmeisje:

De twee hoofdrolspeelsters zijn ongelofelijke talenten. Zij hebben een enorme energie en levenslust. Zij bevestigden mijn keuze om van Vechtmeisje een volwassen, krachtige film te maken.

Tickets voor de publiekspremière op zondagmiddag zijn verkrijgbaar via filmfestival.nl/voorverkoop. Het NFF vindt plaats van donderdag 27 september tot en met zondag 5 oktober 2018.

De film wordt gedistribueerd door September Film is vanaf 18 oktober 2018 in de bioscoop te zien.