Kaartverkoop van het Taartrovers Film Festival is gestart

17 Apr 2019

De kaartverkoop van het Taartrovers Film Festival is in volle gang voor de eerste twee steden die het festival zal bezoeken. Tijdens Pasen strijkt het festival van 19 t/m 22 april neer in het Groninger Forum in Groningen en in de meivakantie kun je van 29 april t/m 5 mei op bezoek in EYE Amsterdam. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar zal in de herfstvakantie in oktober nog te zien zijn in Eindhoven.

Iedereen die naar de film gaat, mag de hele dag ronddwalen in de Speeltuin van de Verbeelding. Ga er op expeditie met je oren. Wat doen geluiden met de beelden die je ziet? Maar ook omgekeerd, kan jij tekenen wat je hoort? Kom kijken in het donker, wat doet licht met vorm en kleur? Ontdek hoe beelden groter groeien door projectie. Knoei met water, klieder met zand en laat het licht er mee stoeien. Betover je ogen met de illusie van beeld in beweging. Kruip in de mini-studio waar je kan spelen in een zelf getekend decor, met fantastische kostuums en grappige props. Speel er je eigen film. Bak tenslotte een verrukkelijk taartje in de filmfoyer, want het is feest en taart hoort erbij!

Programma Taartrovers Film Festival 2019

  • Groningen, Groninger Forum, 19 april t/m 22 april
  • Amsterdam, EYE Filmmuseum, 29 april t/m 5 mei
  • Eindhoven, Natlab Eindhoven, 14 oktober t/m 18 oktober

Over Taartrovers

De Taartrovers, een Cultureel Kinderwarenhuis, zijn de bedenkers en makers van interactieve culturele projecten voor en met kinderen. Dit ondernemen ze op eigen initiatief of in opdracht van musea, festivals, scholen, gemeenten, bedrijven etc. In fantasierijke ateliers bieden we kinderen een kader, vaardigheden en inspiratie om hen vervolgens zelf te laten werken met verhalen, film, eten, beeldende kunst, theater en meer. Het gebruiken van de verbeelding is het uitgangspunt bij alle programma’s die de Taartrovers maken.