LIGHT STAX. Creatief met lichtgevende bouwstenen

17 Dec 2014

Wie heeft er nou niet met blokken, bouwstenen of Lego gespeeld en de mooiste dingen gebouwd! Goed nieuws. Nu zijn er LIGHT STAX en wordt het extra leuk om iets te maken.

LIGHT STAX zijn lichtgevende vierkante bouwstenen in verschillende kleuren — rood, oranje, geel, groen, blauw en wit. Met deze stenen kun je niet alleen heel mooie creaties bouwen, omdat de stenen verlicht zijn ziet je bouwwerk er extra tof uit.

Als je de stenen op de LIGHT STAX grondplaat klikt dan worden ze verlicht. Ook stenen die met elkaar verbonden worden geven licht. Via het logo op de grondplaat kun je de lichteffecten van de stenen regelen. Er zijn drie effecten mogelijk:

  • de stenen zijn verlicht
  • de stenen laten knipperen
  • de stenen gloeien op

Ook kun je instellen dat de verlichting van de LIGHT STAX na een kwartiertje wordt uitgeschakeld. Dat is handig als je jouw bouwwerk als nachtlampje gebruikt.

De LIGHT STAX zijn verkrijgbaar in sets met 12, 24, 36 of 102 stenen. Behalve een aantal stenen vind je natuurlijk ook de grondplaat in de verpakking. De grondplaat zorgt er, met batterijen of via een USB-kabel, voor dat de stenen licht geven. En heb je aan één set stenen niet genoeg en wil je een grotere creatie bouwen? Dat is geen probleem. Want je kan ook LIGHT STAX uitbreidingsets kopen. Een uitbreidingsset bestaat uit zes stenen en is verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en wit.

Oh ja, wat ook best handig is … de LIGHT STAX bouwstenen passen op de DUPLO blokken van Lego. Zo kun je LIGHT STAX met Duplo combineren.

We hebben de LIGHT STAX zelf getest. Hier lees je erover