Nieuwe mythical pokémon ontdekt

28 feb 2020

Ter gelegenheid van Pokémon Day hebben The Pokémon Company en Nintendo bekendgemaakt dat er een nieuwe Mythical Pokémon ontdekt is in de wereld van Pokémon Sword en Pokémon Shield. Het betreft Zarude, de Rogue Monkey Pokémon.

Zarude is een Pokémon van het type Dark en Grass die naar believen wijnranken uit de achterkant van zijn nek, zijn polsen en zijn voetzolen laten groeien. De wijnranken zijn sterk en flexibel en kunnen in vele verschillende situaties gebruikt worden. Hij kan ze rond boomtakken wikkelen om zich voort te bewegen of om bessen van verre takken te pakken. Ze hebben zelfs een geneeskrachtige werking.

Naam Zarude
Categorie Rogue Monkey Pokémon
Hoogte1,8 m
Gewicht70,0 kg
TypeDark/Grass

Deze Mythical Pokémon leeft in een groep diep in de dichte bossen van Galar. Hij behandelt iedereen die niet tot zijn groep behoort met onverholen vijandigheid. Tijdens een gevecht slingert Zarude van tak naar tak en valt daarbij meedogenloos aan met zijn scherpe klauwen. Dankzij zijn scherpzinnigheid blinkt hij uit in gevechten.

Zarude is alleen beschikbaar in Pokémon Sword en Pokémon Shield en komt niet voor in de normale gameplay. Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn in november 2019 gelanceerd en vormen de nieuwste spellen in de basisserie Pokémon-videospellen. Ze zijn beschikbaar voor Nintendo Switch-systemen.