Nieuwe Pokémon, picknicks en nog veel meer nieuws in de videospellen

7 Oct 2022

Er zijn nieuwe spelfuncties en Pokémon uit de regio Paldea aangekondigd in een nieuwe trailer op het officiële YouTube-kanaal van Pokémon. Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, de nieuwste aanwinsten in de hoofdserie videospellen van Pokémon, worden op 18 november 2022 exclusief voor Nintendo Switch-systemen gelanceerd.

Maak kennis met Farigiraf!

Vanwege zijn evolutie zijn het hoofd van zijn lichaam en het hoofd van zijn staart één geworden. De tweekoppige hersens van Farigiraf zijn via dikke zenuwen met elkaar verbonden, waardoor zijn psychische energie toeneemt. Via de antenne op zijn hoofd kan hij psychische golven uitzenden. Farigiraf is zich altijd bewust van zijn omgeving. En hoewel hij gevaar in een oogwenk bespeurt, zijn er momenten waarop zijn lichaam niet zo snel kan reageren als zijn tweekoppige hersens kunnen denken.

Cud Chew, de Ability van Farigiraf, is een nieuwe Ability die voor het eerst verschijnt in deze spellen. Wanneer een Pokémon met Cud Chew een bes eet, zal hij deze nog een keer eten aan het eind van de volgende beurt. Armor Tail is een andere nieuwe Ability die voor het eerst verschijnt in deze spellen. Hierdoor kunnen vijandige Pokémon geen prioriteitsaanvallen gebruiken.

Eigenschappen

Categorie:Long Neck Pokémon
Type:Normal/Psychic
Lengte:3,2 m
Gewicht:160 kg
Vaardigheden:Cud Chew/Armor Tail

Picknicken

Spelers kunnen bijna overal picknicken wanneer ze eropuit gaan in de uitgestrekte wildernis van de regio. Hierbij kunnen ze het design van het tafelkleed, de bekers, waterflessen en andere picknickspullen veranderen en de picknick zo helemaal naar eigen wens inrichten. Wanneer Pokémon sandwiches eten, wordt niet alleen hun HP hersteld, maar kan dit ook effecten opleveren die goed van pas komen tijdens avonturen!

Bij een picknick kunnen alle mogelijke sandwiches gemaakt worden! Voordat spelers beginnen, kunnen ze allerhande beleg kiezen en een sandwich pakken die alles goed bij elkaar houdt. Zodra ze daarmee klaar zijn, moeten ze de ingrediënten op het brood ordenen en voorzichtig op elkaar leggen. Als de ingrediënten niet netjes op elkaar liggen, kunnen ze onbedoeld verschuiven of zelfs helemaal van het brood afvallen.

Spelers kunnen tevens heerlijk met vrienden picknicken en met elkaar spelen via de Union Circle 1. Hiertoe hoeven ze enkel en alleen naar de picknick van een andere speler te gaan terwijl ze samen aan het spelen zijn met vrienden.

Pokémon wassen!

In deze spellen kan een Pokémon behoorlijk vuil worden wanneer hij naast de speler loopt of aan het vechten is. Door een Pokémon bij een picknick te wassen, wordt hij niet alleen weer mooi schoon, maar wordt ook zijn HP hersteld en wordt de band met zijn Trainer sterker.

De TM Machine, een handig apparaat dat TM’s kan maken

Een Technical Machine (of kortweg TM) is een hulpmiddel waarmee Pokémon nieuwe aanvallen kunnen leren. In deze spellen wordt er bij elk Pokémon Center een zogenoemde TM Machine geïnstalleerd. Hiermee kunnen Trainers hun eigen TM’s maken. TM’s kunnen gemaakt worden met League Points (of kortweg LP) en met materialen die wilde Pokémon na een gevecht hebben laten vallen. Spelers kunnen LP verkrijgen wanneer ze verder in het verhaal komen of door materialen van Pokémon te ruilen.

Het aanbod van TM’s die spelers kunnen maken, neemt toe tijdens het verloop van hun avontuur. Een TM is slechts eenmaal te gebruiken. Maar met voldoende LP en de juiste materialen van Pokémon kunnen spelers er zoveel maken als ze maar willen.

Meer info

Ga voor meer informatie over de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet naar Pokemon.nl/ScarletViolet.

Om met andere spelers via het internet of lokale communicatie te kunnen picknicken, moeten spelers mogelijk over de nieuwste versie van het spel beschikken. Voor picknicks met andere spelers via het internet is een betaald lidmaatschap van Nintendo Switch Online vereist.