Op pad met schaapshondje Mimmie: de bladerberg

26 Oct 2017

Border(line)collie Mim is dol op de herfst. In oktober begint het te kriebelen. De bomen verliezen hun bladeren en vormen een laagje op het gras in het park. Mimmie is op haar hoede. Op kousenvoetjes sluipt ze naar een hoopje bladeren, richt haar oor en luistert aandachtig of ze wat hoort. Ik weet eigenlijk niet wat ze verwacht te vinden. Muizen? Een molletje? Geen idee. Maar mijn hondje vindt het allemaal reuze interessant.

Als er genoeg bladeren op de grond liggen maak ik een grote berg voor haar. Van een afstandje moet ze afliggen en kijkt toe hoe ik de grote bladeren bij elkaar gooi. Als de berg hoog genoeg is roep ik “Ja! Toe maar”.

En daar komt ze al. Sluipen op kousenvoeten is er niet meer bij. Met een fikse sprint — als een pijl uit een boog — rent ze naar de bladerberg en duikt er middenin. En ik word heel vrolijk.