Pokémon: Let’s Go, Pikachu! & Eevee! nieuws: GO Parks, Candy en Legendarische Pokémon-gevechten

20 Sep 2018

De Pokémon Company en Nintendo hebben nieuwe details bekendgemaakt over de met spanning verwachte games Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! met daarin informatie over legendarische Pokémon-gevechten, GO Parks en een nieuw Candy-systeem.

GO Parks

In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! kun je een Bluetooth-verbinding gebruiken om Pokémon die je hebt gevangen in Pokémon GO naar Kanto over te brengen zodat die aan je avonturen kunnen deelnemen.

Pokémon die vanuit Pokémon GO worden overgebracht, verschijnen in het GO Park-complex in Fuchsia City. Het complex bestaat uit 20 losse GO Parken. In elk Park kun je zo’n 50 Pokémon houden. Om Pokémon die zich in het GO Park-complex bevinden mee te kunnen nemen op je reis door de regio Kanto, moet je ze eerst zoeken en vangen in een GO Park. Je bent hierbij niet beperkt tot je eigen Pokémon GO-account. Je kan dus ook Pokémon ontvangen van je vrienden.

Candy

Als je eenmaal 25 van dezelfde soort Pokémon in het GO Park hebt ondergebracht, kun je een speciaal minispel spelen om Candies te winnen.

Door Candy te gebruiken in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! kunnen spelers hun Pokémon meer kracht geven. Pokémon worden sterker nadat ze aan gevechten hebben deelgenomen, maar als je jouw Pokémon Candy geeft, kun je de specifieke statistieken van die Pokémon verhogen. Verschillende soorten Candy hebben hun eigen effect. Met sommige wordt de aanval van een Pokémon krachtiger en bij andere wordt de verdediging van een Pokémon verbeterd.

Candy kun je op meerdere manieren verzamelen, bijvoorbeeld door het overbrengen van Pokémon naar Professor Oak, door spellen met succes te voltooien in de Play Yard van het GO Park-complex of als je jouw Pokémon mee op pad neemt via de Poké Ball Plus¹.

Legendarische Pokémon

In de Pokémon-wereld komen ongelooflijk krachtige Pokémon voor die zelden gezien worden, maar waarover wel gesproken wordt in de mythen. Ze staan bekend als Legendarische Pokémon. In de regio Kanto kunnen spelers diverse Legendarische Pokémon aantreffen, zoals de Legendarische vogel-Pokémon — Articuno, Zapdos en Moltres. Om kans te maken deze Pokémon te vangen, moet je ze sowieso eerst in een gevecht (met tijdslimiet) verslaan. Dat is geen eenvoudige opgaaf. Maar als je ze eenmaal hebt gevangen, kunnen Legendarische Pokémon je gedurende je hele avontuur begeleiden.

¹Het Poké Ball Plus-apparaat wordt apart verkocht.