Pokémon: Let’s Go nieuws: geheime technieken & exclusieve aanvallen voor Pikachu! en Eevee!

11 Sep 2018

The Pokémon Company en Nintendo hebben nieuwe details bekendgemaakt over exclusieve Pokémon-aanvallen, geheime technieken en andere weetjes in de langverwachte spellen Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Pokémon: Let’s Go wordt op 16 november uitgebracht voor Nintendo Switch. De spellen zijn zowel geschikt voor beginnende Pokémon spelers, als voor fans van het allereerste uur die Pokémon op een andere manier willen spelen.

Maak de weg vrij met geheime technieken

Pikachu en Eevee kunnen geheime technieken leren en zo spelers helpen bij het overwinnen van hindernissen die ze onderweg tegenkomen. Hierdoor wordt hun tocht in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! een stukje gemakkelijker. De partner-Pokémon van de speler kan deze speciale vaardigheden buiten gevechten om gebruiken om bomen om te hakken (Chop Down), over water te zweven (Sea Skim) en snel naar dorpen en steden te reizen (Sky Dash).

Pokémon: Let’s Go – Skydash

Krachtige exclusieve partneraanvallen

De partner van de speler – Pikachu of Eevee – kan exclusieve aanvallen gebruiken waarover geen enkele andere Pokémon kan beschikken. Dankzij deze exclusieve aanvallen kunnen spelers aan elke uitdaging het hoofd bieden. Zodra de band tussen de speler en zijn partner sterk genoeg is, kan de partner-Pokémon tijdens een gevecht het teken geven dat zijn speciale partneraanval (een van zijn exclusieve aanvallen) gebruikt kan worden. Zelfs als de partner-Pokémon zelf niet aan het gevecht deelneemt, kan hij nog steeds een teken geven. Als de speler hierop reageert, krijgen door toedoen van zijn partner de statistieken van de vechtende Pokémon een enorme boost.

Twee van de exclusieve aanvallen van Pikachu zijn Pika Papow en Splishy Splash. Pika Papow is ook een speciale partneraanval en wordt dus uitgevoerd wanneer de partner tijdens een gevecht het teken geeft. De kracht van Pika Papow neemt toe als de band tussen de speler en zijn partner Pikachu sterker is. De aanval Splishy Splash van het type Water kan tegenstanders verlammen.

Pokémon: Let’s Go – PikaPapow

Tot de exclusieve aanvallen van Eevee behoren de speciale partneraanval Veevee Volley en Bouncy Bubble, Buzzy Buzz en Sizzly Slide. Wanneer Eevee gebruikmaakt van Veevee Volley. Bouncy Bubble, een aanval van het type Water, geneest Eevee voor de helft van de schade die hij de tegenstander toebrengt. Met de aanval Buzzy Buzz van het type Electric raakt de tegenstander verlamd. Als Eevee een tegenstander te lijf gaat met de aanval Sizzly Slide van het type Fire, blijft deze altijd verbrand achter.

Pokémon: Let’s Go – VeeveeVolley

Beste vrienden met je partner-Pokémon

Wanneer spelers niet aan het vechten zijn, kunnen ze tijd en aandacht aan hun partner-Pokémon besteden door in het hoofdmenu het pictogram van Pikachu of Eevee te selecteren. Als spelers met hen spelen of hen aaien, wordt hun band met Pikachu of Eevee versterkt. In het spel profiteer je hiervan, onder andere in de vorm van cadeaus. In de handheld modus kunnen spelers via het touchscreen direct met hun partner-Pokémon spelen.

Op verkenning in de regio Kanto: Celadon City

Celadon City is een van de vele boeiende plaatsen in de regio Kanto die spelers in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! kunnen verkennen. Deze grote stad – die ook wel bekend staat als ‘Stad van de Regenboogdromen’ – heeft een speelhal en zelfs een warenhuis. Hier vind je ook Gym Leader Erika – soms ook wel de ‘Natuurminnende Prinses’ genoemd . Zij is gespecialiseerd in Pokémon van het type Grass.

Speciale Nintendo Switch-bundel

Vanaf 16 november 2018 is er een beperkt verkrijgbare Nintendo Switch bundel te koop. Deze bundel bevat:

  • een Nintendo Switch-systeem
  • een op Pikachu en een op Eevee gebaseerde Joy-Con-controller
  • een vooraf geïnstalleerd exemplaar van Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee!
  • een Poké Ball Plus

De voorkant van de Pokémon: Let’s Go Nintendo Switch met Pikachu en Eevee

De achterkant van de Pokémon: Let’s Go Nintendo Switch

Pokémon: Let’s Go hardware – Joy Con

Op de voorkant van het dock staan Eevee en Pikachu, terwijl op de achterkant van de console de beeltenissen van beide partner-Pokémon afgebeeld zijn.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! zijn vanaf 16 november 2018 exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Ga voor meer informatie naar de Pokémon: Let’s Go website.