Een tak met een herfstslinger

12 Oct 2012

In de herfst is een bos vaak supermooi, met al die gele en rood gekleurde bladeren aan de bomen en op de grond. Breng een beetje van de sfeer van een herfstbos binnen in je huis: knutsel een mooie herfsttak die je als decoratie voor het raam kan hangen.

Wat heb je nodig?

  • een droge tak van 50 à 100 cm lang
  • een bladerenslinger (nep of eentje van echte herfstbladeren)
  • versieringen naar keuze
  • visdraad

Hoe maak je het?

Je hebt een tak nodig, van ongeveer 50 tot 100 cm lang. Die zoek je bijvoorbeeld als je in het bos aan het wandelen bent.
Laat de tak eerst goed drogen.

Als de tak droog is dan omwikkel je hem met een (nep)slinger van herfstbladeren. Zo’n slinger kun je bijvoorbeeld kopen bij Xenos voor zo’n vier euro. In het voorbeeld hebben we zo’n slinger gebruikt. Maar je hoeft geen geld uit te te geven. Natuurlijk kan je ook een slinger van echte bladeren maken. Da’s eigenlijk nog leuker. Maar dan moet je wel eerst een hoop mooi gekleurde herfstbladeren verzamelen voordat je aan de slag kan. Als je de bladeren hebt gedroogd dan rijg je ze aan een koord, zodat je een slinger krijgt.

Het is leuk om de herfsttak wat verder op te leuken. Dat kun je op allerlei manieren doen. Dus gebruik je fantasie. In het voorbeeld zie je dat wij een figuurtje (een kabouter) op de tak hebben gezet. En een spin aan de tak hebben gebonden. Ook hebben we nog een paar harten uitgezaagd uit een stuk hout en die aan de tak vastgemaakt.

Klaar. Het enige wat je nog moet doen is de decoratieve herfsttak een plaatsje voor het raam geven. Het ophangen van de herfsttak kan je bijvoorbeeld doen met een paar stukken visdraad en een paar haakjes. Waarschijnlijk heb je daar wel wat hulp van een volwassene bij nodig.