Waar koop je een Halloweenpompoen?

5 Oct 2019

De eerste voorbereidingen voor Halloween zijn getroffen, waaronder de belangrijkste: de aankoop van een paar mooie pompoenen.

Eerder deze week vroeg Monica zich af waar je in de grote stad (Amsterdam) een Halloweenpompoen zou kunnen vinden:

Kunnen jullie mij advies geven over waar ik in Amsterdam een pompoen voor het snijden zou kunnen vinden?

Waarop wij — na enig nadenken — antwoordden:

Hi Monica, er zijn in de stad ongetwijfeld (bloemen)winkels die pompoenen verkopen. Maar of je daar grote exemplaren tegenkomt vraag ik me af. Ook de prijs zal niet misselijk zijn. Bij tuincentra kun je vaak ook pompoenen kopen, maar ook daar zijn ze schreeuwend duur. Meer kans om een mooie, grote pompoen (onder EUR 10,-) te scoren heb je bij een boerderijwinkel buiten de stad. Of een zorgboerderij.

Pompoen Wallhalla

In de polder hebben wij gelukkig zo’n locatie. Een boerderij die van vanaf half september een kraam op het erf heeft staan met een ruime keus aan mooie pompoenen voor een prima prijs. We hebben er vandaag drie gekocht. Het grootste exemplaar kostte EUR 7,50.

Een ruime keus aan mooie en betaalbare Halloweenpompoenen
EUR 18,50 in totaal voor drie pompoenen

Wat een luxe! Het Walhalla van de Halloweenpompoenen ligt op tien autominuten rijden. Maar dat was niet altijd het geval. Nadat het adresje waar we jarenlang een mooie pompoen scoorden de handdoek in de ring gooide, moesten we ons best doen om een nieuwe verkoper op te snorren.

Waar kopen jullie je Halloweenpompoen?

Uit de reactie van Monica en onze eigen ervaringen blijkt dat het in Nederland nog niet zo gemakkelijk is om een geschikte pompoen te kopen om uit te snijden met Halloween.

We zijn benieuwd. Waar halen jullie een Halloweenpompoen? Wat zijn de beste adressen om er eentje te kopen? Je kunt het laten weten in de reacties.

Janneke ~ op 3 November 2020 om 9:51

Ik ben nu wel benieuwd naar dat adresje. Groet, Janneke