Week van de Woordenschat Vlog Challenge

27 Oct 2018

YouTubers Nina Schotpoort en UberQuin roepen basisscholen op mee te doen aan de Woordenschat Vlog Challenge. Inzenden kan nog tot 10 november.

Maak samen met je klas een vlog over jouw stad of dorp en win een meet & greet met Nina en Quin en een workshop vloggen!

Wist je dat je wel 95 tot 98 van de 100 woorden moet kennen om te begrijpen wat er wordt verteld? Als je veel woorden kent, is het makkelijker om teksten te lezen, schrijven en begrijpen. Maar je kunt ook beter gesprekken volgen en voeren. Bovendien kun je heel toffe dingen doen met woorden, bijvoorbeeld een vlog maken! In de Cito de Woordenschat Vlog Challenge kun jij dit bewijzen! Doe jij al mee? Je hebt nog tot 10 november de tijd om met jouw klas een vlog te maken over jullie stad of dorp, met daarin vijf typerende woorden die in jullie stad of dorp voorkomen en een nieuw verzonnen Nederlands woord. De winnende vlogs worden beloond met een meet & greet én een workshop van YouTubers Nina Schotpoort en UberQuin. Ga jij laten zien hoe creatief jouw klas is met taal?

Nina:

“Als ik een video maak is het heel belangrijk dat mijn woordenschat goed is. Daar let ik zelf altijd heel erg op. Want anders begrijpt niemand iets van mijn video’s. Zelf vind ik het heel erg tof dat ik samen met Quin mee mag doen aan deze samenwerking met Cito.”

Quin vervolgt:

“Ik was blij met de Cito-toets omdat ik het heel fijn vond om te weten waar ik goed in was, maar ook waar ik niet zo goed in was. Hierdoor werd het voor mij een stuk gemakkelijker om de juiste vervolgschool te kiezen. Mijn volgers weten wel dat ik eigenlijk veel liever creatief bezig ben, zoals met mijn YouTube-kanaal en dat ik niet graag met mijn neus in de boeken zit. Maar ik zal echt meeega blij zijn als ik aan het einde van dit schooljaar mijn HAVO-diploma op zak heb.”